De hondenpopulatie in Oudenhoorn is enorm gegroeid door de komst van de nieuwbouwwijk, maar de faciliteiten voor honden niet.
De hondenpopulatie in Oudenhoorn is enorm gegroeid door de komst van de nieuwbouwwijk, maar de faciliteiten voor honden niet.

‘Steun onze inzet voor een omheind hondenspeelveld’

Algemeen 732 keer gelezen

Oudenhoorn - Katy Malone-de Bruin, inwoner van Oudenhoorn én hondenliefhebber, heeft een initiatief opgezet om geld in te zamelen voor een omheind speelveld voor honden. “Verschillende eerdere pogingen om iets te realiseren voor honden zijn niet gelukt door veranderingen binnen de gemeentes. En dat is een doorn in het oog van veel hondenbezitters. Daarom is het tijd voor actie.” 

“Er is in het dorp een hondenveldje dat naast de kinderspeeltuin ligt. Door dit hondenveldje te omheinen, kunnen honden niet meer de weg op rennen of uitwijken naar de kinderspeeltuin waar ze dan misschien per ongeluk ongezien hun behoefte doen. Daarnaast kunnen de kinderen veilig spelen in de speeltuin. En wat is nou gezelliger dan een praatje met mede-dorpsbewoners terwijl je hond lekker aan het spelen is? De samenhorigheid die hoort bij leven in een dorp wil ik graag overbrengen naar de nieuwe bewoners en hun viervoeters. Mochten we meer geld ophalen dan ons doel, dan zal dit besteed worden aan extra speeltoestellen voor honden. 

‘Samen voor de buurt’ is een initiatief van Regiobank. Leen Keijzerwaard van Keijzerwaard: “Zo’n hondenspeelveld is een must. Het zorgt voor blijvende sociale contacten en brengt speelplezier voor honden.” 

Wil je een bijdrage leveren kijk dan op Samenvoordebuurt.nl via deze link Omheind hondenspeelveld

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant