Afbeelding
Foto: Wil van Balen

GUNDA naar een Huisje aan Zee

Algemeen 1.163 keer gelezen

Hellevoetsluis - Zaterdag 30 maart jl. speelde toneelvereniging GUNDA de klucht Huisje aan Zee voor de zesde en laatste keer. Het werd weer een doldrieste avond, met onverwachte ontwikkelingen en een publiek dat regelmatig bulderde van het lachen.

Het verhaal speelt zich af op een vakantiepark. Diverse stellen hebben er – supergoedkoop – een huisje gehuurd, In de kleine lettertjes staat wel dat je het huisje moet delen met andere vakantiegangers. Als er dan een dominee (Sander Waalboer) verblijft die ook de kamasutrabeurs bezoekt, maar ook één van zijn trouwste gemeenteleden Ellen (Eline van der Hor), die van niets weet (denkt het publiek….), dan kun je enigszins inschatten wat er allemaal voorviel op het toneel. Het animatieteam, nou ja persoon, moedigde de vakantiegangers aan om zelf een act op te voeren. De ingestudeerde Chippendales-show leidde tot doldrieste situaties. Thomas (Jurjen van der Wal) en vakantieganger Jaap (Barry de Zoete) maakten er een waar spektakel van. Zij kwamen zelfs al dansend de zaal in, wat leidde tot grote hilariteit onder het publiek.

De schrijver van het stuk, Henk Roede uit Grootegast, was eerder in maart al aanwezig bij een uitvoering en liet toen optekenen: “We hebben erg gelachen en gezellig nagezeten. Het was de lange reis zeker waard!”. Henk Roede schrijft stripverhalen/-scenario’s, toneelstukken en heeft twee boeken op zijn naam staan: De Poort naar Magie en De Pillendraaier.

Nadat het applaus na afloop was verstomd, sprak GUNDA voorzitter Barry de Zoete de zaal toe. Arlenne Swaep werd in 1999 lid van de vereniging en speelt al 25 jaar een belangrijke rol binnen de vereniging. “Jij bent een duizendpoot en verdient het om in het zonnetje gezet te worden,” sprak de voorzitter een geëmotioneerde Arlenne toe. “Je hebt niet alleen met verve en tot in de puntjes tientallen rollen gespeeld, daarnaast doe je de donateursadministratie, bent secretaresse, je koopt de prijzen in voor de verloting, het is teveel om op te noemen.”

In het seizoen 2001-2002 stond je op de planken met je moeder Marga, dit kunnen we gerust als uniek bestempelen. Helaas kan je moeder niet aanwezig zijn bij deze voorstelling, maar zij blijft jouw grootste fan.” Vervolgens speldde Barry de zilveren speld op bij de jubilaris en overhandigde enkele cadeaus, waarna de vader van Arlenne ook nog enige woorden sprak.

Het feestduo FREUS zorgde voor een spetterende afterparty waarbij de toneelspelers zich niet onbetuigd lieten. Niet alleen Sabrina van Oldenbarneveld (domineesvrouw Lea op het toneel), maar ook Sander Waalboer en Barry de Zoete lieten het publiek horen dat zij meer kunnen dan toneelspelen. En ook hier genoten de aanwezigen!


Foto: Wil van Balen

GUNDA
Toneelvereniging GUNDA bestaat al sinds 1946. Ieder jaar spelen ze een klucht. Na het succesjaar 2023 waarin de klucht ”Tante Bella’s beautysalon” ten tonele werd gebracht in de Oude Woelhoek, Theater Twee Hondjes en zelfs het Oude Luxor Theater bleek het niet moeilijk om ook in 2024 de draad weer op te pakken.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant