Er wordt druk gebouwd op Kickersbloem 3
Er wordt druk gebouwd op Kickersbloem 3

Werkzaamheden, kavelverkoop en beperkingen in uitgifte Kickersbloem 3

Algemeen 2.604 keer gelezen

Hellevoetsluis - Momenteel zijn er veel bouwwerkzaamheden op het bedrijventerrein. Een groot deel daarvan is bijna klaar. De komende maanden worden vier panden opgeleverd. Naast de bouwwerkzaamheden is de gemeente aan het werk met de bereikbaarheid van fase 3 (het gedeelte dat aan de buitenkant dicht langs de Ravenseweg ligt). Dit wordt gedaan door het plaatsen van twee duikerbruggen.

Voor de derde fase is de gemeente samen met ontwikkelaar DHG in januari ook gestart met werkzaamheden voor de groenwal en de kreekzone.
Zoals eerder aangegeven is de netcongestie een vertragende factor voor de bouw van bedrijfspanden. Daar heeft de gemeente geen invloed op. Netcongestie betekent dat de capaciteit van het elektriciteitsnet niet voldoende is voor het elektriciteitsgebruik. De initiatiefnemers die geen offerte bij Stedin hebben aangevraagd voor november 2022 staan op een wachtlijst. Mogelijk zorgt dit voor vertraging bij de bouw. Ondertussen werken de ondernemers samen aan een energieplatform op Kickersbloem 3. Het ene bedrijf heeft meer stroom nodig dan het andere. Door stroom van elkaar te gebruiken, kunnen zij elkaar helpen met een oplossing.

Vrachtwagen parkeren
De gemeente is van plan om in het gebied van fase 4 van Kickersbloem 3 voor een aantal jaren een vrachtwagenparkeerterrein aan te leggen. De huidige vrachtwagenparkeerterreinen binnen de bebouwde kom (Gorslaan en Schelpenpad) kunnen dan verdwijnen. Binnenkort gaat de aanbesteding van start voor het aanleggen van het parkeerterrein. Dit heeft enige vertraging opgelopen. Eerder gaf de gemeente aan dat het parkeerterrein halverwege 2024 klaar zou zijn, maar dit zal waarschijnlijk later worden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant