Afbeelding
Foto: Wil van Balen

Winter in de Vesting

Algemeen 2.669 keer gelezen

Hellevoetsluis - Afgelopen zaterdag werd in de Vesting van Hellevoetsluis ‘Winter in de Vesting’ georganiseerd. Er was een markt met oude ambachten, de koren Soundwaves en Los traden op en er waren volop winterse lekkernijen. De enige echte Jan Blanken nam mensen mee voor een mooie rondleiding. Na een miezerig begin brak zelfs nog de zon door boven de oude Vesting van Hellevoetsluis. Vele bezoekers genoten van de winterse sferen.

Nadat eerder in december ‘Kerst in de Vesting’ werd afgelast vanwege een storm, werd al snel besloten het evenement te verplaatsen naar februari en om te dopen naar ‘Winter in de Vesting’. In de Kerkstraat staat Ellis Warrenaar achter een grote bar van Muziekcafé Het BarBiertje. “Het is hartstikke gezellig hier. In het begin was het wel wat aan het miezeren maar nu wordt het gewoon mooi weer met een zonnetje erbij. We verkopen hier allemaal lekkers om de mensen warm te houden zoals erwtensoep, warme chocomel en glühwein. Het sfeertje is hier prima.”

Tijdens ‘Winter in de Vesting’ lopen we ook zomaar Jan Blanken tegen het lijf. Stiekem weten veel mensen wel dat achter Jan Blanken onze beroemde stadsgids, Ronald Rijndertse schuil gaat. Dezelfde man die ook regelmatig in de huid kruipt van zeeheld Michiel de Ruyter. Ronald heeft talloze verhalen over de geschiedenis van Hellevoetsluis. “Ik loop hier natuurlijk rond voor de promotie van Hellevoetsluis. Dit is echt een unieke plek. Op veel plekken kwamen eerst de mensen en begon de bewoning. Bij ons is alles begonnen met een Kulk, en een stromend stukje water. Daar kwam de marine op af en daarmee kwam er fortificatie. De marine werd uitgebreid en pas daarna is de bewoning begonnen. Wij zijn de enige plaats op aarde die op deze manier is ontstaan, hoe mooi is dat.” Ronald Rijndertse laat nog even snel weten dat de rondleidingen met Michiel de Ruyter deze week weer zijn begonnen. Deze rondleidingen zijn te boeken op: www.stadsgidsmichielderuyter.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Oude ambachten
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant