Afbeelding
Foto: Wil van Balen

Ontwerp bestemmingsplan Boomgaard/Beaugaard

Algemeen 2.593 keer gelezen

Voorne aan Zee - Het college van B & W heeft een positief besluit genomen over het ontwerp bestemmingsplan voor project Boomgaard/Beaugaard voor fase 1 met circa 360 woningen aan de rand van Hellevoetsluis, achter de Parnassialaan/Rijksstraatweg.

De gemeente spreekt nog van project Boomgaard, echter de ontwikkelaars, Adriaan van Erk Ontwikkeling, Roosdom Tijhuis en Heijmans, hebben de naam van het woningbouwproject mei 2023 gewijzigd in Beaugaard met bijbehorende website www.woneninbeaugaard.nl

In een bestemmingsplan wordt bepaald wat er gebouwd mag worden en waar, welke activiteiten zijn toegestaan. Ook wordt er een beeldkwaliteitsplan gemaakt hierin wordt opgenomen hoe het gebied en de woningen eruit gaan zien.  Denk aan het gebruik van materialen, kleuren en architectonische stijlen. Ook de richtlijnen voor openbare ruimte worden hierin benoemd.

Je kunt het plan tot 11 januari 2024 inzien via www.ruimtelijkeplannen.nl of bij het gemeentehuis. Tijdens deze periode is het mogelijk om zienswijzen in te dienen. Omwonenden ontvangen hierover een brief van de gemeente. Het bestemmingsplan zal waarschijnlijk in het tweede kwartaal van 2024 voor goedkeuring naar de gemeenteraad gaan. Vervolgens kunnen na goedkeuring nog 6 weken bezwaren ingediend worden. Als dat niet gebeurt, is het bestemmingsplan onherroepelijk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant