Afbeelding
Foto: Boon's Markt
De Lokale Ondernemer

MCD supermarkt Hellevoetsluis wordt Boon’s Markt Hellevoetsluis

Algemeen 7.461 keer gelezen

Hellevoetsluis - In 2013 begon de Boon Food Group met het omzetten van hun eerste MCD supermarkt naar een Boon’s Markt. Een concept dat uiteindelijk voor alle MCD vestigingen gaat gelden. Ook de MCD in de wijk De Kooistee in Hellevoetsluis gaat voortaan verder als Boon’s Markt Hellevoetsluis. Na een fikse verbouwing gaan volgende week de deuren weer open en kan iedereen het resultaat met eigen ogen komen bewonderen! 

De opzet van een Boon’s Markt is heel anders dan die van een MCD supermarkt. “Zo wordt bijvoorbeeld vers veel belangrijker”, vertelt Ingrid Ruts, vestigingsmanager in Hellevoetsluis. “Als je nu de winkel binnenkomt, kom je gelijk in de verswereld terecht. Dus eerst groente en fruit en pas als je verder loopt, kom je bij het brood en de vleeswaren. Voorheen vond je de groente pas ergens achterin de winkel. Dus vooral de versbeleving speelt nu een hele grote rol in dit nieuwe concept.” 

Behalve de andere beleving door de nieuwe indeling van de winkel, is ook het assortiment iets uitgebreider geworden. Ingrid: “Daarbij geldt overigens nog steeds de slogan van de Boon’s Markt en dat is ‘Het lekkerste vers en heel voordelig, het kan wel!’ Dus goede kwaliteit en toch een voordelige prijs. De uitbreiding van de artikelen geldt verder ook voor bijvoorbeeld de kaas- en de broodafdeling.” 

Door de andere opzet en de uitbreiding van het assortiment zijn de gangpaden wel iets kleiner geworden. “Maar die waren zo breed, dat ze nu na de verbouwing nog steeds heel ruim zijn”, verduidelijkt Ingrid. “Ook zijn we niet van eigenaar veranderd, want we vielen al onder de Boon Food Group, wat overigens een echt familiebedrijf is. Dat houdt dus ook in dat er niemand van het personeel weg moest, of moest worden overgenomen. Dat is allemaal bij het oude gebleven. Sterker nog, we hebben zelfs weer extra nieuw personeel aangenomen.” 

Ook na de verbouwing is de verwachting dat het gevoel van deze ‘buurtsuper’, wat bij veel klanten nog leeft, gewoon blijft. “Het is tenslotte gewoon dezelfde winkel van dezelfde eigenaar, maar dan in een ander jasje”, aldus Ingrid. “Ik denk ook dat daar nog steeds onze kracht ligt. Zo zal deze winkel ook nooit zelfscan kassa’s krijgen. Onze klanten vinden een kassa met een caissière namelijk fijner. Veel van onze caissières wonen ook in deze wijk en dat maakt het contact tussen hen en de klanten ook leuk. Daarom hebben we deze keuze ook bewust gemaakt. Boven alles zijn wij tenslotte ook echt een klantgerichte winkel. Zo lopen wij ook altijd even mee met de klanten als zij vragen waar iets ligt.” 

Door de verbouwing is de Primera, die bij de supermarkt in zit, ook groter geworden en hebben zij meer cadeau artikelen erbij gekregen. Maar Post NL daarentegen is wel uit de winkel verdwenen, al kunnen er nog wel steeds postzegels worden gekocht. Verder is de borrelshop, dus de kleine slijterij met alleen sterke drank, gebleven, maar is deze nu achter de kassa’s aan de andere kant van de winkel te vinden. 

Op dit moment is de winkel dicht en wordt er hard aan de verbouwing gewerkt. Op 15 november om 08.30 uur openen de deuren weer. Maar de 14e is er ‘s avonds van 19.00 tot 20.30 uur eerst nog een receptie. Dan kan iedereen alvast een kijkje komen nemen en onder het genot van een hapje en een drankje zien hoe mooi de winkel is geworden! 


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant