Afbeelding

Pijnloos bevallen?

Algemeen 454 keer gelezen

LEZERSACTIE In Nederland kennen we dit fenomeen nog nauwelijks, maar in Engeland heeft Helianthe Rusken als Geavanceerd Klinisch Hypnotherapeut al veel successen geboekt en geeft er nog regelmatig cursussen. Helianthe Rusken heeft meer dan 10 jaar ervaring en is één van Europa’s meest ervaren gecertificeerde HypnoBirthing Practitioners.

Een bevalling is iets waar veel vrouwen tegen opzien, niet in het minst door de gruwelverhalen die vriendinnen en familie weten op te dissen over de pijnen van een bevalling. Die verhalen, plus de eigen fantasie zetten zich vast in het hoofd van de zwangere vrouw. De Hypnobirthing die door Helianthe wordt toegepast zorgt voor een ontspannen bevalling met veel minder pijn. Haar methode heeft de merknaam Mucha Mama mee gekregen. Deze hypnosetraining leert zwangere vrouwen op basis van ontspanningstechnieken hun lichaam en geest te sturen en te controleren. Hierdoor kunnen zij, zowel tijdens de zwangerschap, als tijdens de bevalling en in de periode daarna, hun eigen ontspanning creëren en daardoor deze fasen (nog) bewuster en met meer plezier beleven. Na Rotterdam, Amsterdam, Den Haag en Breda, komt deze cursus nu ook in januari in Hellevoetsluis beschikbaar

De cursus
Helianthe Rusken heeft, gedurende de afgelopen 10 jaar duizenden vrouwen geholpen in Groot Brittanie, de methodes verfijnd en in een Nederlands jasje gegoten. Ook zijn er een aantal extra’s aan toegevoegd, die in de meeste hypnose-voor-bevallen oftewel hypnobirthing-cursussen niet zijn inbegrepen: De extra’s in Mucha Mama’s hypnobirthing cursussen zijn: Nederlandstalig cursus boek Makkelijker Bevallen met Hypnose, Nederlandstalige Hypnose Sessies (MP3s)•Online cursuslessen ter ondersteuning van de hypnose voor bevalling workshop, Stuitliggingshypnose, Natuurlijke inleidingshypnose. De cursus duurt één dag – van 10 tot 17.00 uur en naast de lesmaterialen zijn ook koffie, thee en een lunch inbegrepen. Op de website ( zie onder) is ook de gratis ontspanningshypnose ‘loving your baby’ beschikbaar om te downloaden. Er wordt aangeraden de cursus te volgen tussen 22e en 36e week van de zwangerschap.

Prijzen en vergoeding
De prijs voor de cursus bedraagt normaal 299 euro en daar is alles bij inbegrepen. Voor de ziektekostenverzekeraars valt deze cursus onder de alternatieve geneeswijzen en worden de kosten door een aanvullende verzekering deels of geheel vergoed.

Korting voor Groot Hellevoet lezers
Lezers van Groot Hellevoet kunnen op de cursusprijs van 299 euro echter 150 euro korting krijgen, zodat er slechts 149 euro overblijft. Door het invullen van een code op de boekingspagina van de website wordt de prijs automatisch aangepast website. Deze code is HYWTM. Er zijn in Hellevoetsluis cursussen op de zondagen 13 januari en 3 maart.

Informatie
Meer informatie kan worden gevonden op www.muchamama.nl of via tel: 0181 773 746 of het mobiele nummer 06 37 34 39 01
Leo Blok

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant