Afbeelding

Nieuw muziekevenement in Hellevoetsluis: het Voorne aan Zee Festival!

Algemeen 3.451 keer gelezen

Hellevoetsluis - Op vrijdag 16 en zaterdag 17 juni 2023 staat de eerste editie van het Voorne aan Zee Festival gepland op het Zuidfront in Hellevoetsluis. 

Lokale ondernemers Bianca Verbree, Mark Wieleman en Dyron Bijl slaan de handen ineen om dit nieuwe muziekfestival te realiseren. Bianca Verbree organiseerde eerder de Vestingdagen 2022 waar tienduizenden bezoekers op afkwamen. Mark Wieleman organiseerde ruim 75 muziekevenementen en meerdere festivals en was Dyron Bijl bij ruim 200 zakelijke evenementen betrokken. “We zijn geboren en getogen Hellevoeters en dromen al langer over het organiseren van een spraakmakend, uniek muziekevenement voor de bewoners van deze regio. Alles is erop gericht om een lokaal gedragen evenement van topkwaliteit te lanceren en de bewoners van Voorne aan Zee een hele gave ervaring en belevenis te bieden’’ aldus de organisatoren die door de gemeente werden gestimuleerd om kennis met elkaar te maken en samen te werken.

De eerste editie van het Voorne aan Zee Festival opent met een grootse line-up:  op vrijdag TributeBands & Disco Boogie met onder meer Gerard Ekdom en op zaterdag een knallend feest met optredens van onder andere Tino Martin en Bizzey.

‘’We kiezen ervoor om gelijk uit te pakken met artiesten uit de top van Nederland, lokale dj’s en live-bands die een breed publiek aanspreken. Wil jij genieten van zorgvuldig geselecteerde live artiesten dan biedt de vrijdag je een topavond! Wil jij dansen op de beste lokale dj’s, meezingen met Tino Martin en daarna feesten op Bizzey, dan mag je de zaterdag zeker niet missen. Het wordt een weekend waarbij de bewoners van Voorne aan Zee, van jong tot oud, zelf kunnen afwegen welk gelegenheid het beste bij hen past’’. 

“We gaan voor een festival waarbij iedere dag een eigen sfeer en beleving brengt. Beide dagen hebben een toegangsleeftijd van 18+. Om een nieuw evenement in deze tijd te lanceren is de organisatie wel genoodzaakt om entree te vragen. ‘’Door middel van sponsorships proberen we de entree zo laag mogelijk te houden en we gaan ervoor om in de toekomst ook een familiedag op zondag te organiseren, maar dat was voor een eerste editie simpelweg té ambitieus’’.

Lokale ondernemers en talent
Het Voorne aan Zee Festival zoekt zoveel mogelijk verbinding met lokale ondernemers en lokaal talent. “Richard Sterrenberg van Sterrenberg Verhuur helpt ons enorm in de voorbereiding en zal de volledige productie uit handen nemen.” Aanvullend worden o.a. de security, het barpersoneel en diverse foodtrucks in samenwerking met lokale ondernemers opgezet. Ook bieden we lokale DJ’s uit o.a. Brielle, Hellevoetsluis, Oostvoorne en Rockanje een kans op een plek op het podium op de zaterdag.” Meer info over de samenwerkings- en sponsormogelijkheden kun je opvragen via Dyron@voorneaanzeefestival.nl.

De ticketsale is vandaag gestart. Kijk op www.voorneaanzeefestival.nl voor meer informatie. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant