Afbeelding
Foto: PR

Het Concertgebouw zoekt jeugdige muziekmakers uit Zuid-Holland

Algemeen 535 keer gelezen

Het Koninklijk Concertgebouw nodigt alle 9-14-jarigen uit Zuid-Holland die zingen of een instrument spelen uit om mee te doen aan het Koninklijk Concertgebouw Concours. Bij dit landelijke concours, dat dit jaar zijn 15de editie beleeft, draait het om plezier hebben in muziek maken. Kinderen krijgen een kijkje achter de schermen, ontmoeten bekende artiesten en musici, en gaan op eigen niveau – of ze nu beginner zijn of al meer muzikale meters hebben gemaakt – aan de slag. 

Deelnemers die zich al verder hebben ontwikkeld, doen mee aan het finaletraject en maken kans op een geldprijs, een masterclass en een solo-optreden in de Kleine Zaal van Het Concertgebouw. Zo wist in 2020 Jala Heywood uit Gouda met haar contrabas de titel in de wacht te slepen. Nieuw dit jaar is de aanmoedigingsprijs voor een nog pril, maar veelbelovend talent. Aanmelden voor het concours kan tot en met 18 april via concertgebouw.nl/concours.

 

Muziekliefhebbers uit Zuid-Holland

Al sinds de eerste editie kent het concours veel deelnemers uit Zuid-Holland. Zo deden jonge pianisten uit onder andere Rotterdam, Den Haag, Delft en Berkel en Rodenrijs mee, net als jeugdige violisten uit Oegstgeest, Papendrecht, Pijnacker. Onder de deelnemers waren ook zangers uit Voorschoten en Gouda, een enthousiaste marimbaspeler uit Oegstgeest en een 13-jarige accordeonist uit Oud-Beijerland.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant