Logopedist Willem Snijders
Logopedist Willem Snijders

Logopedisch Centrum 40 jaar in Hellevoetsluis

Algemeen 4.979 keer gelezen

Hellevoetsluis - Sinds 11 januari 1983 is Willem Snijders logopedist in Hellevoetsluis. Zijn teamleden en hij behandelen kinderen en volwassenen met uiteenlopende problemen om het gebied van spreken en slikken. 

Zowel peuters en kinderen met een achterlopende ontwikkeling in spraak/taal of slikgewoonten, maar ook pubers, volwassenen en ouderen met problemen van de stem, het slikken, vloeiendheid en verstaanbaarheid zijn bij Willem Snijders’ praktijk in goede handen.  

Snijders heeft zijn specialisatie vooral bij stemklachten, slikklachten en met name in de behandeling van het Globus gevoel ( de brok in de keel) heeft hij grote ervaring opgedaan. Snijders is vanaf het begin Parkinsontherapeut, en kan met die ervaring mensen met spraak- en slikproblemen vakkundig behandelen.

Stem- en slikproblemen
Tweemaal per maand heeft hij spreekuur met de KNO artsen in Dirksland, waar stem- en slikproblemen met de nieuwste apparatuur zorgvuldig worden onderzocht. In de afgelopen jaren hebben de achtereenvolgende Covid-19 golven gezorgd voor een nieuwe toename van mensen met adem- , stem- en slikklachten. Ook voor deze groep kunnen de logopedisten in zijn team van betekenis zijn.

Globus klachten
Sinds een aantal jaren ziet Snijders een toename van cliënten met een brok in de keel, of het gevoel van een band om de keel. Er kunnen verschillende oorzaken zijn, maar steeds duidelijker is de rol van een ontregelde (tiende) hersenzenuw, de zgn. Nervus Vagus. Deze zenuw kan niet alleen het slikken, maar ook ademhaling en de spijsvertering zodanig verstoren, waardoor de QOL (quality of life) fors afneemt. In een aantal gevallen speelt daarbij ook de zogenaamde stille reflux een rol; het oprispen van maagzuur waarbij de cliënt deze oprisping niet opmerkt, maar waarbij de effecten in de mondkeelholte goed merkbaar zijn. In de behandeling van Globus klachten wordt ook hier aandacht aan besteed.

Spraak- en taalproblemen bij kinderen
In de regel verloopt de spraak-taalontwikkeling bij kinderen als vanzelf. We hebben het niet voor niets over “vanzelfsprekend”. Maar er is ook een groep kinderen waarbij dat niet opgaat; ze spreken de klanken niet, of onvolledig uit. Of ze hebben een taalontwikkeling die niet bij hun leeftijd past. Of een hele beperkte zinsbouw. Een goede spraak-taalontwikkeling is van erg groot belang bij het leren lezen en schrijven. De logopedisten in het logopedisch centrum zijn deskundig in het onderzoeken en behandelen van deze spraak- en taal problemen. Met de meeste basisscholen is een nauwe samenwerking.

Een vrijblijvend gesprek kan worden aangevraagd via info@logopedie.nu of op 0181-321134. Op behandel locaties aan de Rondostraat 1 en in het Medisch Centrum aan het Woordbouwerplein kunt u hiervoor terecht. Snijders’ praktijk is door alle zorgverzekeraars gecontracteerd.

Logopedisch Centrum W.G.F. Snijders
Rondostraat 1, 3223 PB  Hellevoetsluis

De Struyten MC
Woordbouwerplein 1 3224 XL Hellevoetsluis

Van Weel - Bethesda ziekenhuis
Stationsweg 22
3247 BW Dirksland

Uit de krant