"Denk in de lengte en leef in de breedte"
"Denk in de lengte en leef in de breedte" Foto: Wil van Balen

Mijn werk is mijn passie en andersom

Algemeen 1.736 keer gelezen

Hellevoetsluis - Rob Poll kwam in 1978 na zijn studie in Utrecht vanuit Eindhoven naar Hellevoetsluis. Hellevoetsluis was een groeigemeente, dus daar moesten kansen liggen voor een eigen praktijk, zijn grote droom.

Zijn lijfspreuk ‘Der Weg ist das Ziel’ kan vertaald worden als ‘je moet geduld hebben om bij je doel aan te komen. Je zou ook kunnen zeggen dat continuïteit belangrijk is, of dat je al eerder gelukkig moet zijn, dan pas als je je doel hebt bereikt. En dat laatste is bij Rob zeker het geval.

Groot Hellevoet kijkt samen met Rob terug op zijn lange carrière. Van een éénpitter werkend vanuit huis naar uiteindelijk een praktijk met vijftien collega’s, het is een hele weg geweest. Zoiets is uitsluitend mogelijk als je een sterk thuisfront hebt. Echtgenote Astrid stond niet alleen pal achter mij, maar ook letterlijk naast mij, ze heeft ruim 35 jaar meegeholpen in de praktijk. De receptie en de administratie waren haar zeer toevertrouwd,” opent Rob het gesprek. 

Mijlpalen
In al die jaren zijn er vele mooie mijlpalen geweest, een mooi moment was zeker de verhuizing in 2018 naar het nieuwe pand aan het Woordbouwerplein. “Samen met de huisartsen hebben we tien jaar gezocht naar een grotere praktijkruimte. Met de ruimte waar we nu gehuisvest zijn, zijn we ontzettend gelukkig. Nu, na vijf jaar, geniet ik er nog steeds van en kom ik met een glimlach en plezier naar mijn werk. Het samenwerken met mijn collega’s en de patiënten is daar natuurlijk mede debet aan.” Dat de patiënten het werk van Rob waarderen, valt te lezen op de Zorgkaart van Nederland. ‘Er is heel goed uitgezocht wat ik mankeer. Allerlei testen. Ik ben goed geholpen met oefeningen die mijn problemen oplossen. Een heel prettige ervaring’. En ‘Prima behandelaar met veel kennis van zaken. Vanaf begin tot in de eindfase. Vakman’. Het woord ‘luisteren’ komt veel in de beoordelingen voor, typerend voor Rob. Het regent verder negens en tienen in de beoordelingen!

Passie en samenwerking
De passie van Rob is de revalidatie na sportblessures en of orthopedische aandoeningen. In zijn ervaring nemen voeten een grote plaats in, als fundering van het staan, lopen en bewegen. Rob is onder andere ook medeoprichter van AndersActief: het trainen van mensen met een chronische neurologische aandoening, zoals bijvoorbeeld Multiple Sclerose, of een herseninfarct. “Deze mensen kunnen niet altijd in een regulier sportcentrum terecht en wij bieden hen tegelijk steun in de vorm van lotgenotencontact,” vertelt Rob nog altijd even geestdriftig als in zijn beginjaren. De afgelopen periode overziend, constateert Rob dat steeds meer praktijken onderling coöperatief samenwerken. “Samen sta je sterker, zoals bijvoorbeeld onze samenwerking voor training Parkinson patiënten met collega Christine van Amstel van praktijk de Eik.”

Specialisaties
Het team van FysioHellevoet - voorheen FysioPoll - kent inmiddels een veelheid aan specialisaties, naast bijvoorbeeld de samenwerking met HOOF (lymfe- en oncologie) binnen de praktijk. Dit soort samenwerkingen biedt een perfecte aanvulling op het eigen aanbod. Tot 1985 werden de facturen nog met de hand geschreven. De eerste automatisering en later de digitalisering, Rob heeft het allemaal meegemaakt. “Met name Hester en Mariska van de frontoffice hebben hier de afgelopen jaren keihard aan gewerkt.” Rob roemt de samenwerking binnen het team. “De samenwerking tussen fysio en administratie is gewoon top en dit is de perfecte basis voor de toekomst. Het is gewoon een gouden team. Edwin Verschoof als leading man zal daar na mijn vertrek profijt van hebben.”

Afscheid
Na zijn afscheid zal Rob zich zeker niet vervelen. Hij ziet uit naar nog meer aandacht aan zijn kleinkinderen te geven en hij zal ook zeker de tijd nemen om de verrichtingen van zijn voetbalclub Ajax te aanschouwen. “Als Ajacied heb ik het tussen de 010-ers niet moeilijk gehad de afgelopen jaren. Een gezonde concurrentie is altijd goed en houdt je scherp,” zegt hij hierover.

“Daarnaast houden wij van wandelen en genieten van onze mooie omgeving en stap ik regelmatig op de gravel bike. Ik ga zeker niet achter de geraniums zitten.”

Aan de mensen die zijn afscheid willen opluisteren met bloemen of wijn heeft Rob een verzoek. “Veel patiënten hebben wij te danken aan het goede werk in de ziekenhuizen, zij kunnen wel een geste gebruiken. Als het mogelijk is, maak dan een donatie over aan de Vrienden van het van Weel Bethesda Ziekenhuis op rekeningnummer

NL62RABO 0133345033 t.n.v. Vrienden van ZH Dirksland. Of aan de Erasmus MC Foundation, zie https://erasmusmcfoundation.nl/gevenparticulieren/doneren/

“Denk in de lengte en leef in de breedte,” glimlacht hij bij het vertrek. Rob, het gaat je goed!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant