Jonathan Francesca matchwinnaar bij OHVV

Algemeen 412 keer gelezen

Rozenburg- OHVV heeft de regioderby tegen Rozenburg op het Sportpark West met een 1-2 (0-1) overwinning afgesloten. De Oudenhoornaars zijn in de derde klasse D gestegen naar de gedeelde achtste plaats.

‘’We hebben een goede eerste helft gespeeld, waren de bovenliggende partij en kwamen verdiend op voorsprong’’, loofde trainer Mark van Os zijn spelers. OHVV nam tijdens het veldoverwicht al na negen minuten spelen de leiding door Rowan van Heijst: 0-1. Vijf minuten later kreeg Mark van Os een tegenvaller te verwerken, toen spits Casper Bredius zich vanwege een hamstringblessure moest laten vervangen door Jonathan Francesca. De ploegen wogen in de tweede helft redelijk tegen elkaar op. Nadat Gavin van Dort had overgeschoten, kwam Rozenburg halverwege op gelijke hoogte door een goed uitgevoerde counter: 1-1. ‘’Dat was even een mentaal tikkie, waarop we voor zekerheid kozen en Rozenburg de bal gunde.’’ Jonathan Francesca (foto) was uit één van de counters dicht bij de 1-2. Francesca ontpopte zich twee minuten voor tijd toch als matchwinnaar door een combinatie met David Keijzerwaard en Thomas van Dort doeltreffend af te ronden: 1-2. ‘’Het was een dik verdiende overwinning waar we lang op hebben moeten wachten. We hebben de eerste vier wedstrijden verloren, maar hebben het daarna opgepakt door in zes wedstrijden 13 punten binnen te harken.’’

OHVV speelt zaterdag om 14.30 uur aan de Eeweg de derby tegen OVV.OHVV: Wouter Bloothoofd; Michael van Maurik, Justin Tromp, Dylan van de Loosdrecht; Joshua Stout (74. Thomas van Dort), Jim Baks, Shi-Fa Steehouder (83. Thimo Blommers); Ramon de la Haye, Gavin van Dort; Rowan van Heijst (74. David Keijzerwaard), Casper Bredius (14. Jonathan Francesca).