Dit evenement is niet mogelijk zonder de goede samenwerking met Natuurmonumenten en Stichting het Zuid-Hollands Landschap.
Dit evenement is niet mogelijk zonder de goede samenwerking met Natuurmonumenten en Stichting het Zuid-Hollands Landschap.

9e editie Voorne’s Duin Trail & Walk op 4 december!

Algemeen 546 keer gelezen

Op zondag 4 december vindt alweer de 9e editie plaats van Voornes Duin Trail & Walk. Iedere deelnemer ontvangt een prachtige buff (inmiddels een collectors item) en een broodje Unox.

De Walk is een goed beschreven wandeling van 15 km die vertrekt vanaf het startpunt bij Brunotti Beachclub aan de Noordoever van het Oostvoornse Meer en vandaar verder loopt richting het prachtige Voornes Duin. Onderweg zijn er twee verzorgingsposten met een uitgebreid assortiment. De Walk vindt voor de derde keer plaats, op veler verzoek van degenen die de afstand van 15 kilometer liever iets rustiger afleggen.

De trail door het prachtige duingebied wordt ieder jaar meer populair. Naast de al bestaande afstanden van 15, 27 en 43 kilometer is er sinds vorig jaar ook een kortere afstand van 9,7 kilometer toegevoegd. Voor veel hardlopers is de 15 kilometer net te lang en dan biedt deze nieuwe, korte afstand, dezelfde trail-ervaring met iets minder inspanning.

Natuurlijk is dit evenement niet mogelijk zonder de goede samenwerking met Natuurmonumenten en Stichting het Zuid-Hollands Landschap. Een klein gedeelte van het inschrijfgeld gaat dan ook naar deze organisaties. Ieder jaar vragen wij deelnemers vrijwillig een donatie te doen aan een van deze organisaties. Dit jaar is het de beurt aan Natuurmonumenten. Deze organisatie zet zich graag in voor mensen die actief de natuur in willen en faciliteert met paden, voorzieningen op startpunten, evenementen en routes. Onze boswachters zorgen ervoor dat de paden er piekfijn bij liggen. Daar komt heel wat bij kijken; overhangende takken en struiken verwijderen, slechte stukken repareren, wegwijzers langs routes plaatsen, gevallen takken en bomen wegslepen, afval opruimen. Dankzij dit zorgvuldig onderhoud zijn de routes, veilig, goed begaanbaar en schoon, ideaal voor een rondje hardlopen of trailrunnen! Zo ook in Voornes Duin. Mocht je bij de inschrijving niet hebben gedoneerd, dit kan ook bij het afhalen van je startnummer.

Daarnaast is de organisatie ook blij met de samenwerking met de mountainbikers die het mountainbikeparcours in Oostvoorne tiptop onderhouden. Op 4 december is dit parcours tot circa 13.00 uur afgesloten omdat er zich hardlopers op kunnen bevinden. Als tegenprestatie levert Stichting Voorne’s Duin Trail jaarlijks een bijdrage voor het onderhoud van het parcours.

Aan wandelaars in het Mildenburgbos, Voorne’s Duin en Quakjeswater, het verzoek de bordjes en lintjes te laten hangen. Aan het einde van de middag ruimt de organisatie alles weer op. Inschrijven via www.inschrijven.nl of via de website: www.voornesduintrail.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant