Afbeelding

Hellevoetsluis verwacht tienduizenden bezoekers intocht Sinterklaas

Algemeen 10.351 keer gelezen

Hellevoetsluis – Zie ginds komt de stoomboot….Aanstaande zaterdag, rond 12 uur zal de stoomboot van Sinterklaas helemaal vanuit Spanje de haven van Hellevoetsluis binnenvaren. Op de kade zal vast en zeker luidkeels gezongen worden door alle kindertjes en hun ouders om de Sint en zijn Pieten welkom te heten. 

Nadat de Sint voor het gemeentehuis aan wal is gegaan, waar hij opgewacht wordt door burgemeester Milène Junius, zal de Goedheiligman op zijn paard en met zijn Pieten over de brug, via de Westkade langs Molen de Hoop naar Fort Haerlem lopen. Onderweg zullen een aantal optredens zijn van kinderen. Sinterklaas zal niet door de hele Vesting lopen, maar gelukkig is er wel genoeg ruimte voor alle kinderen én hun ouders om hem te zien. Ook hangen er op verschillende plekken grote schermen waarop alles te zien zal zijn. 

Er worden tienduizenden bezoekers verwacht tijdens de landelijke intocht en het zal dus flink druk zijn. Maar dat zijn we in Hellevoet wel gewend van de jaarlijkse Vestingdagen. Bij alle toegangswegen in de Vesting staan gastheren en gastvrouwen die programmaboekjes uitdelen met de plattegrond van het evenement. Vanwege de verwachte drukte delen zij ook polsbandjes voor jonge kinderen uit waarop ouders hun telefoonnummer kunnen noteren. 

Er zijn vier locaties waar bezoekers kunnen gaan staan: voor het gemeentehuis waar de Sint van boord zal gaan, de Westkade, de Oostkade en het plein voor Fort Haerlem. Bezoekers moeten van tevoren kiezen waar ze willen kijken en kunnen niet tijdens het evenement van het ene naar het andere gebied. De eerste kinderen met hun papa’s en mama’s en opa’s en oma’s worden al rond 10 uur verwacht. 

Een woordvoerder van de gemeente Hellevoetsluis laat weten dat er maatregelen worden genomen om een gastvrij en veilig feest voor de bezoekers te kunnen geven. Over de genomen maatregelen tegen eventuele demonstranten worden geen uitspraken gedaan.

Opbouw
De opbouw van het eenmalige evenement begint morgen al daarom geldt er een parkeerverbod op sommige locaties in de Vesting.  Dit hangt samen met de route die de Goedheiligman gaat afleggen. Let op: zo nodig zullen auto’s worden weggesleept. De Vesting is aankomende zaterdag van 09.00 – 15.00 uur afgesloten voor verkeer. Woon je in Hellevoetsluis dan is het aan te raden op de fiets of lopend te komen.

Parkeren en pendelen
Er zijn een aantal parkeerlocaties buiten de Vesting aangewezen; Fazantenlaan, Haringvlietweg, bij Camping ‘t Weergors en bij de Heliushaven. Volg daarvoor de borden vanaf de doorgaande routes. Vanaf de parkeerlocaties aan de Fazantenlaan/Haringvlietweg rijdt een pendelbus tot aan de kruising Gorslaan-Brielsestraatweg waar bezoekers het evenemententerrein op kunnen. Deze pendeldienst rijdt ook weer terug naar deze parkeerplaatsen.

Alle informatie over de intocht is te vinden op www.hellevoetsluis.nl/sinterklaas


Uit de krant

Uit de krant