Freerunner Tim van Onselen maakte indruk tijdens de talentendag.
Freerunner Tim van Onselen maakte indruk tijdens de talentendag.

Iedereen heeft talent!

Algemeen 318 keer gelezen

Hellevoetsluis - Woensdag14 september organiseerde Team Jeugd van Push een Kick Off - Talent Day bij Buurtkamer Ons Midden. Tijdens deze dag werden er veel activiteiten aangeboden voor kinderen vanaf groep 5.

Wethouder Hans van der Velde stelde meteen de vraag “Wie heeft er een talent?” Aarzelend werden er wat vingers opgestoken. “Het is heel bijzonder, want iedereen heeft wel een talent. Alleen, niet iedereen weet dat van zichzelf. Daarom is het prettig dat mensen je kunnen helpen om je talent te ontdekken. Dat kan de leraar op school zijn, een ouder of iemand op de sportvereniging,” sprak de wethouder. “Vandaag kun je hier ook misschien een talent ontdekken, wie weet wat er hier voor je klaarligt.”

Veel kinderen keken al direct op van de aanwezigheid van Tim van Onselen, beter bekend als Tim Tygra. Deze Hellevoetse freerunner kreeg veel respect na zijn duizelingwekkende sprong over de wethouder heen! Tim was zojuist teruggekeerd van een reis die hem naar IJsland voerde en waar hij op spectaculaire plaatsen opnames heeft gemaakt. Hij is deze beelden nog aan het monteren, ze verschijnen snel op zijn socials. Tim heeft inmiddels een bedrijf, ook Tim Tygra genaamd, en met zijn filmpjes probeert hij vooral de jongeren wat mee te geven. “Ik doe mijn stunts niet zonder tien keer nagedacht te hebben en dat maak ik duidelijk in mijn video’s. Verder geef ik informatie over wat ze op de beelden zien. Zoals in één van mijn IJslandse filmpjes, waarin ik uitleg hoe het komt dat er zomaar heet water uit de grond komt.” Tim werkt inmiddels ook voor een aantal bedrijven, waarbij hij producten en productinformatie verwerkt in zijn opnames. “Blijf jezelf uitdagen, maar doe nooit iets zomaar,” geeft hij alle jongeren mee die vanmiddag gaan oefenen.

Binnen is het inmiddels ook druk geworden. Niet alleen bij de hamburgers is het druk, ook aan de tafel bij Stella is het gezellig. Stella: “Ik ben vrijwilliger bij de Buurtkamer en vandaag versier ik samen met de kinderen pannenkoeken. Na het versieren worden de pannenkoeken met smaak opgegeten.” De tientallen kinderen buiten vermaken zich ondertussen met het aanleren van skate-sprongen, het eten van suikerspinnen of het leren spelen op de djembé.

Team Jeugd Push
Team Jeugd werkt met jongeren door aanwezig te zijn in de leefwereld van de jongeren, zoals op straat, bij verenigingen en scholen. Ambitie is hen te empoweren en te verbinden met de maatschappij. Uitgaan van kansen, talenten en interesses. En problemen en escalaties in een vroeg stadium te signaleren en uitval te voorkomen. Via de talentbenadering zet het jongerenwerk in op een actieve houding van kinderen en jongeren. Er zijn diverse programma’s waarin de kinderen en jongeren hun eigen ideeën vorm kunnen geven en hun talenten kunnen ontdekken en leren wat hun competenties zijn. Succeservaringen stimuleren verdere ontwikkeling.

Uit de krant

Uit de krant