De uitreiking van het eerste ‘Hoornnieuws Extra'
De uitreiking van het eerste ‘Hoornnieuws Extra'

Oudenhoorn verwelkomt nieuwe inwoners

Algemeen 487 keer gelezen

Oudenhoorn - Oudenhoornaars geloofden niet zomaar dat mensen ‘van buiten’ voor de nieuw te bouwen wijk Akkerranden zouden kiezen. “Daarom besloten we dit boekje te maken,” betoogde dorpshuisvoorzitter Hans Hijgemann bij de uitreiking van het eerste ‘Hoornnieuws Extra’ aan de eerste bewoner van De Akkerranden. 

“Een boekje om nieuwkomers te verwelkomen en vooral ook om ons dorp te promoten.” Dat laatste bleek overbodig. De huizen gingen als warme broodjes van de hand.  

De eerste nieuwkomers reageerden aangenaam verrast toen zij niet alleen de sleutel van hun woning maar ook een ‘Hoornnieuws Extra’ kregen. Een fraai ogend boekje waarin de Oudenhoornse verenigingen en organisaties zich voorstellen aan de nieuwkomers. Met tussendoor pagina’s waarin historicus Bob Benschop het verleden van het dorp tot leven brengt.

Eerste bewoners
Er is de afgelopen maanden in alle geledingen van de dorpse samenleving hard gewerkt om de bewoners van de nieuwe wijk een warm welkom te bezorgen. Dat is aardig gelukt, blijkt uit de reactie van de eigenaren van de als eerste opgeleverde woning aan de Heullaan. “Dit is zo leuk,” aldus Lindsey (30) en Gino (31) Misana, met een blik op het mandje streekproducten dat winkeltje OudenHeijn samenstelde. De allereerste bewoners van nieuwbouwwijk De Akkerranden komen uit Den Haag, waar ze samen in het appartement van Gino woonden. Maar met de komst van baby Marshall werd dat te krap en gingen ze op zoek naar een ruimer onderkomen. Een hoekhuis met tuin in een buitengebied, was het uitgangspunt. Dat vonden ze in Oudenhoorn.

Hoornnieuws Extra
Het welkomstboekje ‘Hoornnieuws Extra’ is, dankzij financiële steun van onder andere  projectontwikkelaar BPD van de Akkerranden, Keijzerwaard assurantiën/Regiobank, Farm Frites en het Deltaport Donatiefonds, een fraai uitgevoerd bewaarexemplaar geworden. Waarin de veelzijdigheid van het dorp sfeervol in woord en beeld is belicht.

Het is de luxueuzere variant van het aloude Oudenhoornse Hoornnieuws - de maandelijkse huis-aan-huis bezorgde dorpskrant waarin alle verenigingen en organisaties een podium krijgen. Nieuwsgierig geworden? Hoornnieuws Extra  wordt in heel Oudenhoorn huis-aan-huis bezorgd en is straks ook in Hellevoetsluis op diverse plekken gratis af te halen.

Tour d’Oudenhoorn
Intussen maakt een groepje Oudenhoornse gidsen zich op om de nieuwe bewoners van het dorp na de zomervakantie tijdens introductiebijeenkomsten in de voetbalkantine en het Dorpshuis verder wegwijs te maken en mee te nemen op een ‘Tour d’Oudenhoorn’.

Uit de krant