Voorzitter Peter Scheer bij de baan aan de Nobelarena
Voorzitter Peter Scheer bij de baan aan de Nobelarena

Tractor Pulling keert terug in Oudenhoorn

Algemeen 1.626 keer gelezen

Oudenhoorn - Op Hemelvaartsdag, 26 mei, zullen de motoren weer brullen en de machines zoveel mogelijk meters maken op de baan in de Nobelarena aan de Ruigendijk.

Voorzitter Peter Scheer: “Het is fantastisch om Tractor Pulling Oudenhoorn weer te organiseren. Dit jaar met een grote club bestuursleden; oude rotten en nieuwe krachten. Het voordeel van een groot bestuur is dat iedereen een eigen taak heeft”.

In voorgaande jaren wisten zo’n 3.500 bezoekers het evenement te vinden. En ook dit jaar zet de organisatie weer in op dit aantal. Scheer: “We hopen dat na een aantal jaren stilte bezoekers weer staan te trappelen voor wat actie”. De 26e mei zullen er zeventig deelnemers meedoen aan een zestal verschillende klassen. Vanzelfsprekend zijn de lokale teams, waaronder Sledge Hammmer uit Oudenhoorn ook weer van de partij.

Het programma begint om 14.00 uur en duurt tot ongeveer 21.00 uur.

Kaarten zijn al aan te schaffen via de website: www.stpo.nl. In de voorverkoop kosten de kaarten €20,- en €5,- voor kinderen van 5 t/m 12 jaar. Op de dag zelf zijn de bedragen respectievelijk €22,- en €5,-.

Dit jaar zorgt de organisatie voor een kinderdorp, met springkussens en spelletjes. Alles onder begeleiding van een aantal vrijwilligers. Zo is het evenement geschikt voor jong en oud!

Erik Noordzij, een van de nieuwe bestuursleden heeft zich in september 2021 aangemeld. “Ik hoop mijn ervaring vanuit de organisatie van Vestingdagen Hellevoetsluis te kunnen gebruiken en delen met de anderen. Voor Oudenhoorn is dit toch hét evenement van het jaar. De energie bij deze club werkt aanstekelijk en het is geweldig om te zien hoe in korte tijd het evenement weer staat als een huis”.

Al maanden wordt er hard gewerkt aan de Ruigendijk om de baan te optimaliseren en het terrein gereed te maken. Een enthousiaste groep van vrijwilligers is elke zaterdag al te vinden op het terrein. Scheer: “we zijn super trots op deze groep en zijn ook blij met de vele sponsoren die zich achter ons evenement hebben geschaard. Samen met de NTTO, de Nederlandse Truck- en Tractorpulling Organisatie, gaan we er weer een fantastische dag van maken!”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant