Afbeelding

Laag inkomen? Mogelijk eenmalige tegemoetkoming energielasten

Algemeen 323 keer gelezen

Vanwege de stijging van de energieprijzen komen met name huishoudens met een laag inkomen in de problemen. Huishoudens met een inkomen rond het sociaal minimum krijgen eenmalig ongeveer € 800 extra om de hogere energierekening te betalen. Het Rijk heeft besloten om deze huishoudens te compenseren. Dit geld ontvangen zij via de gemeente. 

De gemeente Hellevoetsluis kent deze tegemoetkoming aan veel mensen automatisch toe en wordt daarom vanzelf bijgeschreven op de rekening. De gemeente is hier sinds donderdag 21 april mee gestart voor inwoners die een uitkering van de gemeente ontvangen. De brief over het toekennen van de energietoeslag komt later. 

Kostendelers zijn een aparte doelgroep uitkeringsgerechtigden. Ook zij komen mogelijk in aanmerking als ze een energiecontract hebben mits zij aan de voorwaarden voldoen. Dit vergt maatwerk zegt de gemeente daarom kunnen kostendelers met een energiecontract individueel een aanvraag indienen. Een aanvraag hiervoor kan ingediend worden zodra dit op de website van de gemeente wordt vermeld.

Geen uitkering, wel laag inkomen
Mensen met een laag inkomen die geen uitkering van de gemeente ontvangen kunnen binnenkort zelf de energietoeslag bij de gemeente aanvragen. Het gaat hier om een inkomen tot 120% van het sociaal minimuminkomen. De gemeente geeft aan dat het tijd kost om het aanvraagproces hiervoor op orde te krijgen. Zodra de gemeente nieuws te melden heeft over de energietoeslag en de aanvraag daarvan dan kunt u dat terugvinden op de gemeentepagina in Groot Hellevoet en op de website van de gemeente.

Uit de krant