Afbeelding

Wat doet u dit jaar op oudejaarsavond?

Algemeen 93 keer gelezen

In Nederland is het traditie om oudejaarsavond thuis te vieren. Meestal met familie en vrienden. De oliebollen en appelflappen staan op tafel, er wordt een spelletje gespeeld en tv gekeken. In deze bijzondere tijd heeft u de plannen wellicht moeten bijstellen. 

Dit jaar wéér een oud & nieuw in lockdown om het coronavirus terug te dringen: geen feesten, geen vuurwerk en weer het advies vanuit de overheid om thuis slechts een handjevol visite te ontvangen. 

Het zijn bijzondere tijden die zeker de geschiedenisboeken zullen ingaan. De overheid schrijft in een uitdrukkelijk advies voor dat we de feestdagen tijdens de lockdown maximaal vier personen thuis mogen ontvangen. Kinderen tot 13 jaar tellen niet mee. En het feestje mag dan tot 5 uur in de ochtend van 1 januari duren daarna mag u weer twee personen op visite ontvangen. Buiten geldt hetzelfde aantal personen. Behalve voor mensen die op hetzelfde adres wonen. Of iedereen dit advies ter harte zal nemen valt te betwijfelen. Ook geldt er dit jaar weer een algeheel vuurwerkverbod. De boete voor het kopen, bezitten, vervoeren en afsteken van vuurwerk is minimaal €100. 

Hoe u dit jaar oud & nieuw ook viert Groot Hellevoet wenst u een fijne jaarwisseling. En alvast een toost op 2022, op betere tijden! 

De beste wensen, best wishes, beste Wünsche, wszystkiego najlepszego, meilleurs vœux, de bêste winsken, auguri, bedste ønsker, dea-ghuí, los mejores deseos, en iyi dileklerimle!

Uit de krant