Dankzij de inzet en betrokkenheid van medezeggenschapsraden, teams en ouders, is het traject positief verlopen. Foto: Chantal van Riemsdijk
Dankzij de inzet en betrokkenheid van medezeggenschapsraden, teams en ouders, is het traject positief verlopen. Foto: Chantal van Riemsdijk Foto: Chantal van Riemsdijk

Samenwerkingsschool De Brandaris officieel geopend

Algemeen 1.032 keer gelezen

Hellevoetsluis - De officiële opening van de nieuwe Samenwerkingsschool De Brandaris in de wijk de Struyten was vrijdagmiddag een feestelijk moment. Hierbij hadden de leerlingen een bijzondere rol. Zij presenteerden onder leiding van Rapucation hun zelfgemaakte schoolrap.

“Van oude naar de nieuwe school, met couscous en met boerenkool. Jonkies broekies ouwe zool, voor iedereen een plek op deze school yeahhh”, rappen de leerlingen het refrein. Kinderen, ouders en leerkrachten vierden zo de officiële opening van de nieuwe school. De ouders, leerlingen en gasten hadden een mooi samenzijn op het schoolplein, waarbij het zonnige weer de kers op de taart was. Er werd een speech gehouden door de directeur gevolgd door de wethouder. Onder het toeziend oog van de bestuurder van EduMare knipten twee leerlingen een lint door, wat de officiële opening van de school betekende. In de afgelopen jaren zijn EduMare-scholen OBS De Brandaris en RKBS De Sterrenwacht steeds meer gaan samenwerken. 

“Door de goede wisselwerking hebben we daarom in januari 2020 een verklaring getekend om één school te vormen en daarvoor een onderzoek te starten”, vertelt directeur Annemarie de Rijke. “Je gaat dan samen bekijken hoe krachten te bundelen en verschillen te overbruggen. En we zijn dan ook ontzettend trots op het mooie resultaat, want er staat een sterke samenwerkingsschool.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant