De kerk aan de Ring in Oudenhoorn.
De kerk aan de Ring in Oudenhoorn.

Oudenhoorn viert 100-jarig bestaan kerkgebouw

Algemeen 281 keer gelezen

Oudenhoorn - In het weekend van 28 en 29 augustus is het feest in de kerkelijke gemeente van Oudenhoorn. Het is honderd jaar geleden is dat, op 28 augustus 1921, na de brand in 1915, de kerk opnieuw was opgebouwd en weer in gebruik werd genomen.

Op zaterdag 28 augustus wordt  van 14.00 tot 17.00 uur een ‘Open Huis’ gehouden waar iedereen van harte welkom is. Een mooie gelegenheid om de kerk te bezichtigen. Zelfs de oude gevangenis is open. Ook wordt er voor belangstellenden uitleg bij het orgel gegeven. Rondom in de kerk zal een kleine tentoonstelling te bekijken zijn van oude Bijbels, liedbundels, doopjurken en andere dingen die samen een beeld geven van ‘100 jaar kerk in Oudenhoorn’, daarnaast worden via de beamer oude foto’s geprojecteerd. Buiten kunnen kinderen (oude) spelletjes spelen en grabbelen in de grabbelton. Ook wordt er koffie, thee, limonade geschonken, met iets lekkers erbij.

Kerkdienst in oude stijl
Op zondag 29 augustus wordt de kerkdienst gevierd in de stijl en de sfeer van 100 jaar geleden, met oude Psalmen en liederen. De tekst voor de preek is dezelfde die ds. Anne Feenstra koos in 1921. Aan de kerkgangers wordt gevraagd, voor wie dat wil, in kleding uit de 20-er jaren van de vorige eeuw of in klederdracht, naar de kerk te komen. De dienst begint om 9.30 uur.

Uit de krant