Tijdens de jaarwisseling vond een zeer ernstig ongeval plaats door illegaal vuurwerk.
Tijdens de jaarwisseling vond een zeer ernstig ongeval plaats door illegaal vuurwerk.

Meer vernield tijdens jaarwisseling dan vorig jaar

Algemeen 356 keer gelezen

Hellevoetsluis - Voor de jaarwisseling sprak de burgemeester nog de hoop uit dat er dit jaar minder vernield zou worden door vuurwerk.

Tijdens de raadscommissie AZM van vorige week gaf burgemeester Milène Junius echter aan dat het vuurwerkverbod niet tot minder schade heeft geleid. “Ik vind het jammer om te melden dat de schade dit jaar hoger is dan vorig jaar en met name aan gemeentelijke eigendommen.” De gemeente heeft de schade door vuurwerk vanaf de maand november bijgehouden. De hoogte van de totale schade moet nog vastgesteld worden. 

Ernstig ongeval
Tijdens de jaarwisseling vond een ernstig ongeval met illegaal vuurwerk plaats waarbij iemand zware verwondingen opliep en zijn kaak brak alsook een oog kwijtraakte. Afgezien van dit ongeval kijken de hulpdiensten tevreden terug op de jaarwisseling in onze gemeente met een beheersbaar beeld en nagenoeg zonder grote incidenten. “Dat ongeluk onderstreept nog eens het gevaar van illegaal vuurwerk. Met name de politie was tevreden, omdat iedereen na oud en nieuw weer heelhuids thuis is gekomen. Ik vind het nogal wat dat de politie daar blij om moet zijn.”

Erik Noordzij (IBH) en Daan Dankaart (PvdA) vroegen de burgemeester naar de mogelijkheid voor een structureel vuurwerkverbod. De portefeuillehouder gaf aan dat een eventueel vuurwerkverbod besproken zal worden tijdens het districtsveiligheidsoverleg in april.

Kijk voor meer nieuws uit Hellevoetsluis op groothellevoet.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant