Genieten van een hapje en een drankje na het harde werken!
Genieten van een hapje en een drankje na het harde werken! Gerben de Groot

Arbeidsmigranten in het zonnetje gezet

Algemeen 814 keer gelezen

Oudenhoorn - De kerstdagen zijn in aantocht en dat was voor Camping De Zonnehoeve een mooie reden om hun arbeidsmigranten in het zonnetje te zetten. 

Bij thuiskomst na hun werk konden ze onder het genot van een drankje genieten van een lopend kerstdiner langs een vuurshow en langs live muziek, alles geheel corona-proef. 

“Wij horen op dit eiland veel negatieve klanken over arbeidsmigranten’, vertelt Sanne. “En eerlijkheidshalve vonden wij het best spannend om, afgelopen maart, te verhuizen naar een camping waar arbeidsmigranten wonen. Want hoe veilig voel je je in de polder als je alleen thuis bent? En wat als ze te veel gedronken hebben? Deze vooroordelen verdwenen al snel als sneeuw voor de zon. Wij luisteren naar ze en zij luisteren naar ons. Ze denken mee als wij ergens tegenaanlopen en helpen ons mee met lastige klussen als het ons niet lukt. We kunnen ze altijd vragen, al is het ‘s avonds laat. Deze gasten, die van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat werken, en die waarschijnlijk veel meer uren maken dan de gemiddelde lezer, die leven in minder prettige omstandigheden (met meerdere in een chalet of in een caravan) en hun gezin moeten onderhouden dat thuis zit, verdienen in onze ogen heel wat meer respect. Daarom willen wij graag de kerstgedachte delen om, zeker in deze tijden, goed te zijn voor elkaar, ongeacht wat je afkomst of woonsituatie is, en zo samen de wereld een beetje mooier te maken!”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant