Afbeelding

Dennis de Kruif deelnemer Kamp van Koningsbrugge

Algemeen 5.147 keer gelezen

Geboren Hellevoeter en directeur van basisschool de Zeewinde in Rockanje, Dennis de Kruif, doet mee aan Kamp Van Koningsbrugge. In dit nieuwe AVROTROS-programma ondergaan vijftien gewone burgers acht dagen lang de loodzware training van de Special Forces, de best getrainde militaire eenheid van ons land.

Uit ruim 1000 aanmeldingen zijn na een strenge medische en psychologische test vier vrouwen en elf mannen geselecteerd. De deelnemers worden zowel fysiek als mentaal helemaal afgemat. Lange marsen lopen, metersdiepe kuilen graven, rennen door mul zand met zware rugzakken, en dat met een minimale hoeveelheid aan slaap per nacht. Jeroen van Koningsbrugge is er om zijn rekruten een hart onder de riem te steken.

Jongensdroom
"Als kind heb ik, net als veel andere jongetjes, regelmatig 'oorlogje' gespeeld. Bij de politie, de brandweer of het leger ingaan was daarom ook vast mijn antwoord wanneer mij vroeger werd gevraagd wat ik later wilde worden. Ik ben echter opgegroeid in een huis vol vrouwen en in het onderwijs beland. Meedoen aan Kamp van Koningsbrugge was daarom niet alleen een vervulling van die jongensdroom van vroeger maar tegelijkertijd ook een mogelijkheid om in een totaal andere wereld te stappen dan waar ik me normaal in begeef'', vertelt Dennis. "Vanaf het eerste moment werd duidelijk dat we daadwerkelijk in de commando-opleiding waren beland. De onderdelen waren dezelfde als tijdens de reguliere opleiding en tussendoor was er geen moment rust. Ik ben mezelf dan ook onwijs tegen gekomen. Niet alleen op fysiek vlak maar ook mentaal, heb ik heftige momenten gekend maar daarbij ook unieke lessen geleerd.''

Kinderen voor de buis
De kinderen van basisschool de Zeewinde zullen vast meegerekend kunnen worden tot de kijkers van dit programma. Of zij hun directeur Dennis het einde van dit unieke experiment kunnen zien halen, zal blijken tijdens de uitzendingen. Kamp Van Koningsbrugge is vanaf zaterdag 31 oktober om 20.25 uur te zien bij AVROTROS op NPO 1.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant