Er werd op corona-veilige wijze feestgevierd (Fotografie: Ger den Reijer)
Er werd op corona-veilige wijze feestgevierd (Fotografie: Ger den Reijer)

Corona-proof mini-Lowlands in de polder bij Camping Zonnehoeve

Algemeen 1.424 keer gelezen

Oudenhoorn - Dit jaar hoefden festivalgangers niet naar Biddinghuizen af te reizen om deel te nemen aan het Lowlands festival! Niet alleen omdat dit festival vanwege de corona maatregelen geen doorgang kon vinden, maar ook omdat er een locatie ‘om de hoek’ was: op Camping Zonnehoeve aan de Tussenweg in Oudenhoorn!

Een vriendengroep uit Spijkenisse had direct na het afgelasten van Lowlands het campingveldje met 12 personen gereserveerd. Zo kon op Corona-veilige wijze feestgevierd worden.

Rustige natuurcamping
Eigenares Sanne de Groot vertelt dat Camping Zonnehoeve een rustige natuurcamping is. Mensen met kinderen kunnen er heerlijk rustig verblijven en van feestactiviteiten is normaal geen sprake. “Maar toen de vriendengroep van Rolf voorstelde om van het apart gelegen kampeerveld een mini-Lowlands te maken, hebben we toegestemd met dit éénmalig gebeuren. We wisten eigenlijk niet wat we konden verwachten. Maar het is wonderwel goed verlopen, onze andere gasten hebben totaal geen last gehad van de gezelligheid die hier heerste. Want gezellig is het, net als bij het echte Lowlands was er een heus blokkenschema gemaakt waarop de festivalgangers konden zien wat er op welk tijdstip ging gebeuren.

3FM live
Op de timetable ‘A campingflight 2 glitterkitty paradise LL weekend 2020’ was te lezen dat er vrijdag - nadat de inwendige mens versterkt was door Pizza Fresca – een sparkling silent disco zou plaatsvinden, met als dresscode Glitter.

Uw krant zou hierbij aanwezig zijn, totdat last-minute bekend werd dat 3FM zaterdag zou komen voor een live-uitzending vanaf de camping!

Want wat was het geval? De groep had zich aangemeld voor de 3FM Lowland Challenge en zo stonden zaterdag de DJ’s Jan-Willem Wessels en Andres Odijk van 3FM in de polder van Oudenhoorn. Zij verzorgden twee live-uitzendingen met interviews.

Andres en Jan-Willem waren die nacht al om 2.30 uur van huis gegaan om her en der in het land verslag te doen van Corona-proof Lowland feestjes.

Zo kwam het dat niet pas zaterdagavond, maar al eind van de ochtend de dresscode Tijger was, terwijl akoestisch zangduo Rough Harmony een optreden verzorgde. Jasper & Shirley zouden die avond optreden, maar reisden met plezier eerder af naar de Tussenweg.

Vriendengroep
Lowlands aan de Tussenweg werd georganiseerd door een hechte vriendengroep en we spreken Rolf alias GlitterKitty: “Toen in april Lowlands werd afgelast, zijn we gelijk op zoek gegaan naar een locatie waar we corona-proof en zonder overlast een feestje zouden kunnen bouwen. Toen we het terrein van Zonnehoeve zagen, waren we direct overtuigd. En nu staan we dus hier, sommigen met hun tent of caravan die nog maar net is aangeschaft. We zouden eigenlijk met twaalf personen hier zijn, maar Dennis ligt met een hernia thuis. Die luistert nu mee via de satelliet,” voegt hij er gekscherend aan toe.

“Ik ken Sjaan, Divera, Bastiaan, Jessica en Jessica, Mike, Fitboy, Sonja, Dolf en Joke al heel lang – sommigen al wel 30 jaar – en we gaan ieder jaar samen naar Lowlands.”

Kenners van Lowlands weten dat daar altijd een ‘Bravo’ is opgebouwd, nou die stond er in Oudenhoorn ook. Verder was er een Llowzone om even bij te komen en een Adonis met een heuse Darkroom. Op het middenterrrein stonden banken en er was een hangmat. Natuurlijk kon je er met je muntjes ook diverse drankjes kopen, tot aan zelfgemaakte limoncello toe.

Camping Zonnehoeve
Camping Zonnehoeve is gelegen aan de Tussenweg in Oudenhoorn. Het is een kleine en rustige familie camping. Leuk met kleine kinderen of juist als vertrekpunt voor actieve wandel- fiets- of watersportvakanties.

Nieuwe eigenaren Sanne en Gerben de Groot werken vanaf maart dit jaar hard aan het opzetten van hun bedrijf. Naast de camping ligt een voedselbos en er wordt op vrijdagavond een 3-gangen menu geserveerd van lokale producten. Mee eten? Bel 0181-461790 of mail naar welkom@campingzonnehoeve.nl Met wat geluk is er na het eten muziek bij het kampvuur.

Meer informatie over de camping vindt u op www.campingzonnehoeve.nl

Een gastenboek om te tekenen en een warm welkom voor 3FM
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

!

Uit de krant