Afbeelding
Foto:Jan Maasdam

Delta Deal: 140.000m² grond Kickersbloem 3

Algemeen 2.971 keer gelezen

Hellevoetsluis - Dinsdag 30 juni tekenden wethouder Aart Jan Spoon (economische zaken) van de gemeente Hellevoetsluis en Coert Zachariasse, CEO van Delta Development Group, een erfpachtovereenkomst voor de afname van maar liefst 140.000 m2 grond op het nieuwe bedrijventerrein Kickersbloem 3.

Distributiecentra
Kickersbloem 3 leek lange tijd moeite te hebben de percelen te vullen, maar met de komst van Delta Development Group is daar verandering in gekomen. Delta Development Group ontwikkelt samen met European Logistics Real Estate Partners (ELREP) op de kavel het Rotterdam Logistics Park, een logistiek park met in totaal vijf distributiecentra.

Wethouder Spoon is blij met de overeenkomst: “Dit is een belangrijke mijlpaal voor het bedrijventerrein. Goed om te merken dat er interesse is voor dit soort grote kavels. Het is mooi dat een bedrijf als Delta voor Kickersbloem 3 kiest.”

Groene ruimtes
Het terrein wordt ontwikkeld volgens het Next Generations Logistics concept van Delta.  Coert Zachariasse is enthousiast: “Kickersbloem 3 is een strategisch erg interessant gelegen locatie die via een nieuwe brug en de N57 direct is aangesloten op de A15. De gemeente biedt ons hiermee een prachtige gelegenheid om onze ruime ervaring op het gebied van duurzame, gezonde en groene gebouwen toe te passen.” Voor Kickersbloem 3 geldt een ecologische gebiedsaanpak met groene ruimtes. De gebouwen worden gebouwd met gezonde materialen en designed for disasembly waardoor ze optimaal circulair zijn. Ook komt er veel groen binnen de panden. De vijf distributiecentra maken uitsluitend gebruik van de hernieuwbare energie die op de daken wordt opgewekt en zijn zelfs energiepositief. Het terrein wordt daarom ook niet meer aan gesloten op het gasnet.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant