'Hoe vind je deze deze eland?'
'Hoe vind je deze deze eland?'

Winterfair woonboerderij Westenrijck

Algemeen 1.588 keer gelezen

Oudenhoorn - Afgelopen zaterdagmiddag werd in de Meent in Oudenhoorn een gezellige winterfair gehouden door het personeel en bewoners van Westenrijck. Er stonden diverse kramen met prachtige handgemaakte producten en natuurlijk waren er allerlei lekkernijen te koop.

Ook zijn er boeken en planten te koop en de bezoekers lopen nieuwsgierig tussen alle kramen door. Er wordt gegroet naar vele bekenden, want ons kent ons tijdens deze winterfair. Op het terras waar van een hapje en drankje kan worden genoten is het doorlopend druk. DJ Robert en spreekstalmeester Jamie Godijn zorgen voor de muzikale omlijsting en het geluid. Erna Stravers (begeleider woonboerderij Westenrijck) staat achter een mooie kraam samen met een bewoner en een stukje verder staat Tom met 'zijn' kraam.

Tom doet houtbewerking en zijn vaste begeleider daarbij is Johan Rosendaal. "We zijn het hele jaar druk met het maken van allerlei producten van hout. Ik ben best goed in het maken van hoeken", vertelt Tom. "Hoe vind je deze eland?", en trots laat hij een eland met een mooi gewei zien. Tom vindt het jammer dat begeleider Johan juist vandaag ziek op bed ligt. Verderop is het druk achter de ijskraam en DJ Robert gooit er nog een lekkere meezinger uit.
Dagbesteding
Ruim 70 cliënten hebben tijdens de dagbesteding het hele jaar gewerkt aan de producten die op de winterfair te koop worden aangeboden. Samen met ruim 80 begeleiders is deze dag tot stand gekomen. Er zijn voor het organiseren van een winterfair heel wat helpende handen nodig, maar iedereen doet het zichtbaar met plezier. Uiteraard is woongroep Oosthoek ook aanwezig. Zij bewonen de mooie boerderij die is gelegen aan de Ruigendijk in Oudenhoorn. Een prachtige locatie met aan de achterzijde een veranda met uitzicht over de weilanden van Oudenhoorn. De Oosthoek bestaat uit acht bewoners waarvan er twee zelfstandig wonen in appartementen en in de boerderij wonen zes bewoners met allemaal een eigen slaapkamer. "De opbrengst van de winterfair wordt voor van alles en nog wat gebruikt", vertelt begeleider Katie. "We kopen er weer nieuwe materialen van en we zijn aan het sparen voor de aanleg van een belevingstuin. Van de opbrengst van het vorige jaar hebben we een mooie schommel aangeschaft."

Westenrijck
Woonboerderij Westenrijck was de eerste woonvoorziening die Jos en Hanny Voermans als zelfstandig ondernemers zijn gestart. Origineel heette de boerderij Biggesteijn, maar deze naam vonden zij niet helemaal passend. Ze hebben de boerderij toen vernoemd naar de rivier die achter de boerderij langs loopt en vroeger Westenrijck heette. Tevens was Westenrijk, met een K, een dorpje dat in de 18e eeuw bij Zuidland lag.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant