Afbeelding
Foto: M. de Haas.
Uw lokale ondernemer

Auto Sturm: Alles onder één dak

Algemeen 719 keer gelezen

Spijkenisse - In mei 2018 heeft Auto Sturm, een Zeeuws familiebedrijf met vestigingen in Goes en Middelburg, haar activiteiten uitgebreid naar Spijkenisse.

De Sturm Groep bestrijkt Zeeland, West Brabant, Voorne-Putten onder de rook van Rotterdam. Auto Sturm is niet alleen dealer voor Nissan en Hyundai maar beschikt ook over een eigen leasemaatschappij en een eigen schadeherstelbedrijf.

'We zijn hofleverancier van alle grote leasemaatschappijen in Nederland, maar hebben ook onze eigen leasemaatschappij', geeft verkoopadviseur Maarten Jongejan aan. 'Sinds kort hebben we voor de zakelijke markt een accountmanager aangesteld omdat we merken dat ook de kleine zakelijke markt gebruik wil maken van de voordelen van leasewagens.'

Speciaal voor de zakelijke rijder zijn er business modellen: compleet aangeklede auto's met een lagere fiscale waarde. 'We hebben daarnaast een compleet aanbod van bedrijfswagens.' Auto Sturm staat aan de vooravond van de lancering van de NV250 en in november komen de NV300 en 400 serie uit. 'Het is uniek dat er een volwaardige elektrische bus is met een acceptabele actieradius.' Maarten doelt hiermee op de E-NV 200.

Ook bij particulieren is de lease auto tegenwoordig een bekend fenomeen. Er is veel vraag naar private lease. Volgens Maarten komt dat omdat men dan weet van een auto precies kost. 'Je kunt nieuw rijden en hebt niet te maken met verborgen kosten en dure reparaties.' Ook voor de jonge autobezitter is private lease financieel aantrekkelijk. 'Of het een jonge bestuurder is of iemand op leeftijd, het leasebedrag is hetzelfde. Bij een eigen auto kijkt de verzekering altijd naar de leeftijd van de bestuurder.' Uit verkoopcijfers blijkt dat private lease een enorme vlucht neemt. Er worden steeds minder auto's direct aan een particulier verkocht. Dit jaar is er al 7% meer via private lease verkocht dan vorig jaar. Overigens heeft Nissan ook een tussenvorm, te weten Nissan All Inclusive. 'De auto is dan direct van de klant en hij heeft vier jaar gratis onderhoud en garantie.'

Op het gebied van elektrisch rijden is Nissan al lang actief met de Leaf, maar ook bedrijfswagens worden steeds vaker in de elektrische variant aangeschaft. 'We hebben de Evalia geleverd aan twee partijen die mensen vervoeren in een ziekenhuis omgeving (Cura Mare en Ikazia) maar zien ook dat men steeds vaker met schonere auto's over een bedrijfsterrein wil rijden. Onze medewerkers zijn inmiddels gespecialiseerd in het ombouwen van bedrijfswagens.' De actieradius van een elektrische auto wordt ook steeds groter. Een auto met 40 KW is goed voor 275 kim maar inmiddels zijn er ook 62 KW varianten, waarmee ruim 400 km kan worden afgelegd. Elektrisch rijden wordt zo wel erg aantrekkelijk. Stap gerust eens binnen en laat u informeren over de mogelijkheden.

Auto Sturm B.V.
Pascalweg 2
3208 KL Spijkenisse
0181-782000
www.autosturm.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant