John Roos van Cyclingteam Flakkee behaalde in de Ronde van Abbenbroek voor sportklassers een fraaie overwinning. Foto Dan Rolandus.
John Roos van Cyclingteam Flakkee behaalde in de Ronde van Abbenbroek voor sportklassers een fraaie overwinning. Foto Dan Rolandus.

John Roos snelt bij de sportklassers naar zege

Actueel 652 keer gelezen

Abbenbroek- John Roos (Cyclingteam Flakkee) uit Middelharnis zegevierde met een jump bij de sportklassers. Jeroen Wesselius uit Zoetermeer werd tweede en Rotterdammer Menno Driesse derde.

''Mijn broer Wouter won in Middelharnis en ik in Abbenbroek, dus is het 1-1'', grapte John Roos. ''Er stond net niet genoeg wind om het op de kant te gooien. Het was best lastig, dus zaak om niet te ver van achteren te zitten, maar ook weer niet om te snel op kop te komen. Ik ben gewoon attent gebleven. Ik koos in de sprint voor de rechterkant, er was een gat en ben er vol voor gegaan met de insteek, ik zie wel waar het schip strandt.''

Joop Zoetemelk
Wielerlegende Joop Zoetemelk was speciaal naar Abbenbroek gekomen om als eregast deel te nemen aan de koppeltijdrit. ''Ik ben nog nooit in Abbenbroek geweest, kon het aanvankelijk niet vinden. Ik heb wel ooit de Ronde van Zuidland gereden'', gaf de winnaar Tour de France 1980 aan geen onbekende te zijn op Voorne-Putten. De koppeltijdrit bij de mannen werd gewonnen door het koppel Barend Verhage/John Roos. Bas Canoy/Thijs van Tongeren en Jan de Roon/Jan Hordijk completeerden het podium. Marjolein van 't Geloof zegevierde met Arie van 't Geloof bij de vrouwen. Ines Klok en Willem Kegge werden tweede en Loesanne van der Geest werd derde met Nick Roetman.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant