Tivoli Theater vernieuwd en toch vertrouwd | GrootHellevoet.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226262&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo groothellevoet.nl

Tivoli Theater vernieuwd en toch vertrouwd

  •   1270 keer gelezen   Actueel

Hellevoetsluis - Afgelopen zaterdag was de officiële heropening van Tivoli Theater. Genodigden genoten samen met Hélène, Hans, Joeri en vader/opa Rolandus Boers van een gezellig hapje en een drankje. Niet alleen de heropening werd gevierd het viertal nam gelijk de viering van het 90 jarig bestaan van de Tivoli Theater mee in de feestelijkheden.

Op 9 november werd 90 jaar geleden de eerste film gedraaid begeleid door pianomuziek. Buiten werd op feestelijke wijze een ballon doorgeprikt door de oudste en jongste generatie om de komende jaren goed in te luiden en het oude te eren. Burgemeester Junius en wethouder Schop waren ook aanwezig om de feestelijkheden bij te wonen.

De bioscoop is alweer sinds 20 oktober open. "De reacties zijn allemaal positief, de meeste mensen staan echt perplex wat er allemaal is gebeurd. En wij zijn natuurlijk allemaal ontzettend trots op het resultaat", vertelt Hélène. "We hoopten dat iedereen ons gelijk weer weet te vinden en dat blijkt ook wel zo te zijn. We hebben het alweer ontzettend druk."

In 1984 is de bioscoop voor het laatst grondig verbouwd, dus het was hoogste tijd voor een metamorfose na 90 jaar entertainment voor het Hellevoetse publiek. Nadat het bedrijf 34 jaar geleden in handen kwam van Rolandus Boers is er veel veranderd. "Toen ik begon", vertelt hij, "moesten we alles nog handmatig doen. Ook moest je veel verstand hebben van techniek. Toentertijd werkten we nog met filmrollen daar zat echt een stuk techniek achter. Je was er wel dag en nacht mee bezig, soms gingen we midden in de nacht naar Amsterdam om materialen te halen. Nu, in het digitale tijdperk doe je een beroep op specialisten. En ook nu hebben we tijdens de verbouwing veel zelf gedaan waaronder de verlichting; dan is het handig dat je van oorsprong elektricien bent", vertelt hij lachend.

Het harde werken van alle partijen heeft een prachtig resultaat opgeleverd waardoor iedereen weer wekelijks kan genieten van de nieuwste films. Het straatbeeld van de Rijksstraatweg is voor goed veranderd door de verbouwing van de bioscoop van Hellevoetsluis. Aan de voorzijde geven de glazen wanden het pand een nieuwe moderne uitstraling.

"Het was een lastige beslissing om te gaan verbouwen maar we kunnen er nu waarschijnlijk wel weer zo'n dertig jaar tegenaan" vertelt Hans van der Veer. "Het knusse, huiselijke gevoel hebben we behouden voor onze klanten, daar staan we om bekend, maar dat allemaal wel in een moderner jasje. De bioscoop heeft een nieuwe bar op de begane grond. De bovenverdieping is uitgebreid met een aantal zitjes waar bezoekers van te voren kunnen afspreken of gezellig napraten. Ook de toiletten zijn vernieuwd. De uitstraling van de bioscoop gezellig, modern en compleet vernieuwd."

Firma De Bruijne zorgde voor de uitvoering naar een ontwerp van HDK Architecten.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226262&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768100&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226264&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>