Bloemen van de burgemeester voor het diamanten echtpaar
Bloemen van de burgemeester voor het diamanten echtpaar Foto: Wil van Balen

'Verhuizen is een hobby van mijn vrouw'

Actueel 1.505 keer gelezen

Hellevoetsluis - Henk en Nettie van der Linden zijn nog altijd kwiek en fit. Henk is onlangs 83 jaar geworden en Nettie is vier jaar jonger. En nog steeds, na 60 jaar huwelijk, hebben ze het samen erg fijn.

Dat beiden er stukken jonger uit zien dan hun werkelijke leeftijd viel ook een vriendje van hun kleinzoon op die eens hielp met collecteren "Je lijkt helemaal geen opa!" zei de jongen tegen Henk. Burgemeester Milène Junius feliciteerde het echtpaar op maandag 5 november namens de gemeente Hellevoetsluis en overhandigde een prachtige bos bloemen.

Op de vraag hoe het echtpaar elkaar leerde kennen vraagt Henk gelijk of hij dat mag vertellen……… Nettie's moeder verbood haar namelijk naar Dancing Centraal aan de Beijerlandselaan te gaan. Het was daar gevaarlijk omdat er nog al eens werd gevochten in die buurt. Een vriendin van Nettie's haalde haar moeder toch over om eens te mogen gaan dansen en zo is het gekomen. Het was liefde op het eerste gezicht en de verkering is nooit meer uitgegaan. Henk mocht al snel bij Nettie thuiskomen, want Nettie's moeder "wilde niet dat ze op straat zouden gaan zwerven". Nettie woonde namelijk in Katendrecht en dat was immers destijds een heel andere woonwijk dan nu.

Bij het verkeerde huis
Op de dag van trouwen liep het nog bijna mis; Henk kwam met de taxi aan en zou aanbellen bij het ouderlijk huis van Nettie. Maar van de zenuwen belde hij prompt bij de onderbuurman aan. Gelukkig wist hij al snel de juiste deurbel van zijn Nettie te vinden.

Henk heeft tot zijn 58e bij Köpcke gewerkt. Toen het bedrijf destijds van Rotterdam verhuisde naar Spijkenisse is het echtpaar meeverhuisd. Het echtpaar heeft een zoon en een dochter en inmiddels zijn er vier kleinkinderen en is er een achterkleinkind geboren.

"Oma had eens moeten weten dat kleindochter Ria nu een tweeling heeft", zegt Nettie. Zij had ook een tweeling. In 1946 was dat heel iets anders dan nu. Wassen met de hand en ook nog eens buiten. "Oma had in de winter gewoon verkrampte vingers" vertelt Nettie, en stond helemaal alleen voor het huishouden omdat haar man vrijwel niet thuis was vanwege werkzaamheden.Later verhuist het stel naar Hellevoetsluis, waar ze inmiddels al weer 38 jaar wonen, maar wel vier keer zijn verhuisd. "Verhuizen is een hobby van mijn vrouw. Zij doet het graag", zegt Henk en Nettie vult aan dat ze niet alleen graag verhuist maar ook graag de inrichting in huis verandert.

Het feest voor het diamantenbruidspaar wordt zaterdag in het De Ruyterhuis gevierd met een receptie. Nettie was eerst bang dat er weinig mensen zouden komen, maar van de genodigden heeft tot nu toe niemand afgezegd dus het belooft een gezellige boel te worden daar!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant