Leen Keijzerwaard: 'Zes jaar doorzetten heeft uiteindelijk resultaat'
Leen Keijzerwaard: 'Zes jaar doorzetten heeft uiteindelijk resultaat'

Oudenhoorn over twee maanden bij Hellevoetsluis

Actueel 2.100 keer gelezen

Officieel kan 8 november pas de champagnefles open, maar toen gedeputeerde Jeanette Baljeu de delegatie uit Oudenhoorn verzekerde dat ze niet nog een keer naar Den Haag hoefden te komen,omdat de overgang in de vergadering van de achtste een hamerstuk was, bleek het jammer dat in de bus terug naar Oudenhoorn geen champagne aanwezig was, wan die was zeker open gegaan.

Unaniem
De Commissie Bestuur en Middelen bleek unaniem van mening dat Oudenhoorn per 1 januari bij Hellevoetsluis moet horen. De commissievoorzitter stelde met een blik op de tribune vast dat het zeldzaam was dat vergaderingen van de commissie door zoveel publiek werden bijgewoond. Ook was zeker ongebruikelijk dat de commissie unaniem was in hun standpunt. Een bijzondere vergadering die ook door alle politieke partijen uit Hellevoetsluis - uitgezonderd D66 - werd bijgewoond

Zijn we er klaar voor?
Inspreker Aart Jan Spoon vertelde namens de Hellevoetse gemeenteraad dat de geruchten uit Nissewaard dat Hellevoetsluis niet in staat zou zijn om per 1 januari klaar te zijn voor de overgang volkomen uit de lucht gegrepen zijn. Spoon:' We zijn nu zes jaar bezig met deze grenscorrectie en in die tijd zijn we serieus bezig geweest met de voorbereidingen. We hebben bijvoorbeeld de strooiroutes voor de komende winter al tot in Oudenhoorn uitgebreid en ik durf e zeggen dat we er absoluut klaar voor zijn - Oudenhoorn zal in Hellevoetsluis een zachte landing krijgen.'

Twee huizen
Inspreker Leen Keijzerwaard namens de bevolking van Oudenhoorn wees de commissie nog op een vreemde fout in de getrokken grenscorrectie. Hierdoor zouden twee huizen aan de Lageweg alsnog bij Nissewaard horen. De gedeputeerde Jeanette Baljeu zegde toe hier snel een oplossing voor te vinden.

Financien
De financiële afwikkeling van de grenscorrectie zal na het officiële besluit van 8 november door Gedeputeerde Staten worden vastgesteld. Hoe hoog het compensatiebedrag zal worden dat Hellevoetsluis aan Nissewaard moet betalen is niet duidelijk. Duidelijk is wel dat het 'Eindbod' zoals dat door Provinciale Staten was voorgelegd, nu van tafel is en ook niet meer terugkomt.

Een bus was niet genoeg
Na de oproep van de Hoornse Hoofden om met zoveel mogelijk mensen naar Den Haag te komen, werd meteen al een bus geboekt voor het vervoer. Die was zo snel vol dat de opdracht veranderd werd en er een dubbeldekker naar het centrum van Oudenhoorn kwam rijden. Met zo'n groot voertuig over de smalle polderdijken naar de Groene Kruisweg rijden was avontuurlijk, maar de chauffeur uit Middelharnis volbracht de test echter moeiteloos en was het gezelschap keurig op tijd.
Verkiezingen
Door de toetreding op 1 januari van Oudenhoorn bij de gemeente Hellevoetsluis, kunnen de inwoners van het dorp bij de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018 stemmen op een partij die oog heeft voor de belangen van Oudenhoorn waar nu nog veel voorzieningen ontbreken.

Aart Jan Spoon: Oudenhoorn krijgt een zachte landing in Hellevoetsluis
De Commissie Bestuur en Middelen voor een volle tribune
Jeanette Baljeu: grenscorrectie is nu een hamerstuk
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant