Nieuwenhoorn heeft nog medelijden met SSV '65

Actueel 448 keer gelezen

Hellevoetsluis- Nieuwenhoorn heeft met een 4-1 (3-0) overwinning weinig te duchten gehad tegen SSV '65. De zwart witten hadden kennelijk medelijden met de club uit Goes, want waren zij wat secuurder in de afwerking geweest, dan zou een eindstand van 10-2 op het scorebord zeker niet hebben misstaan. De koploper in de tweede klasse E van Zuid 1 behoudt een voorsprong van 4 punten op Oostkapelle/Domburg.

Dan Rolandus

''We hadden zeker in de eerste helft met een aantal honderdprocent kansen moeten scoren'', stelde Dimitri Gomes Almeida met twee assists en een treffer verantwoordelijk voor een 3-0 theestand. ''We hadden in de tweede helft verwacht om nog een keer of drie te scoren, maar raakten het middenveld kwijt waardoor zij ook kansjes kregen.'' De 31-jarige Gomes Almeida, die op 18-jarige leeftijd debuteerde in de hoofdmacht van Nieuwenhoorn (zo) en onder trainer Adrie Poldervaart een mooie periode meemaakte bij de toenmalige hoofdklasser Zwaluwen Vlaardingen, kijkt met vol vertrouwen uit naar het verloop van de competitie. ''We hebben een leuke, jonge gretige groep, dat duidelijk hogerop wil. Ik ben met Nieuwenhoorn zondag in de eerste klasse nog kampioen geworden. Het zou mooi zijn als we het dit jaar weer worden.''

Oogstrelend
Nieuwenhoorn nam na een kwartier spelen op een breedlegger van Dimitri Gomes Almeida door Jeffrey Burger de leiding: 1-0.  Na een halfuur was het weer raak, toen Dimitri Gomes Almeida na een uitgebalanceerde aanval de bal uit een moeilijke hoek op de lat krulde, maar aan de overzijde Danique Wolters op de punt van de zestien klaar stond om de bal in de verre kruising te jagen: 2-0. Het oppermachtige Nieuwenhoorn speelde bij vlagen oogstrelend voetbal, maar sloeg op bepaalde momenten de linkerkant met Brandon Nooitmeer volledig over. Na een handvol kansen, onschadelijk gemaakt door de Zeeuwse doelman en een op de doellijn te hulp geschoten verdediger, gemist te hebben, drukte Dimitri Gomes Almeida na een aanval over zeven schijven op tijd af voor 3-0. Terwijl iedereen dacht dat Nieuwenhoorn in de tweede helft zou doorpakken, kwam bedrogen uit. De slordig opererende thuisclub gaf het middenveld onnodig prijs aan SSV '65. Dat leidde tot enkele kansen, maar doelman Christian van Wijngen bleef op een slippertje na bij de les.

Na een uur spelen raakte invaller Tom Sleeuwenhoek de paal en kopte Melvin Winterberg met een gapend gat voor zich naast. Tom Sleeuwenhoek haalde toch zijn gram door na goed doorzetten de bal in de lange hoek te peren: 4-0. Claude de Smit bepaalde de eindstand op 4-1. ''Er werd best aardig gevoetbald, maar we hadden in de eerste helft met 7-0 voor moeten staan'', verklaarde trainer Ron van den Berg. ''De tweede helft was matig, maar dan nog waren er voldoende kansen om de score op te voeren. Aan de andere kant hebben we een goede groep. De mannen op de bank zijn gewoon basisspelers, die allen moeten vechten voor hun plekkie. Met een wissel worden we niet zwakker. We waren in de tweede helft slordig, gaven teveel ruimtes prijs. Misschien had het te maken met de overmacht van de eerste helft'', aldus Ron van den Berg. Vooraf aan de wedstrijd waren er bloemen voor Marlou van Eijk, die na dertien seizoenen (!!) gedwongen afscheid moest nemen als verzorgster van de hoofdmacht. Nieuwenhoorn speelt zaterdag in Zierikzee tegen MZC '11.

Nieuwenhoorn: Christian van Wijngen; Merijn Wolters, Mike van de Ruit, Frank Molendijk, Roeland de Bruijne; Danique Wolters, Melvin Winterberg, Tim van der Lijn (59. Gregory Paula); Jeffrey Burger (69. Christiaan Dabaghian), Dimitri Gomes Almeida, Brandon Nooitmeer (59. Tom Sleeuwenhoek).

Fotografie: Theo van Kralingen