Nieuwenhoorn zet goede stap naar finale promotiecompetitie

Algemeen 190 keer gelezen

Valkenburg (ZH)- Nieuwenhoorn heeft in de promotiecompetitie met een 2-3 (0-2) overwinning tegen Valken '68 een goede stap gezet om de finaleronde, met als inzet een plaats in de eerste klasse, te bereiken.

'Het resultaat is goed, maar dat had beter kunnen zijn', wees Gerry Daalhuizen, de voorzitter van Nieuwenhoorn, op de 0-3 voorsprong, die door twee benutte strafschoppen bijna teniet werd gedaan. 'Valken heeft een goede ploeg, maar wij hebben hen zelf in leven gehouden. Het zal dinsdagavond nog heel zwaar worden om de volgende ronde te bereiken.' Danny Kraijema bleek weer goud waard voor Nieuwenhoorn, want na twintig minuten spelen kopte de verdediger een hoekschop van Sevket Kasaroglu tegen het garen: 0-1. De bezoekers kwamen vervolgens met een schot op de lat goed weg. Een minuut voor rust verdubbelde Nieuwenhoorn de marge door een benutte strafschop van Sevket Kasaroglu: 0-2. Valken '68 zette bij het ingaan van de tweede helft meteen druk op de ketel. Doelman Wouter Bloothoofd onderscheidde zich in die fase met enkele knappe reddingen. De formatie van Steef Buijs leek op rozen te zitten, toen Corly Bazoer een voorzet van Jordy Braber in het doel kopte: 0-3. Halverwege de wedstrijd bestrafte de scheidsrechter twee vermeende overtredingen van Nieuwenhoornverdedigers binnen de zestien met een strafschop, die beiden werden verzilverd: 2-3. 'We kwamen in de hectische slotfase sterk in de verdrukking, maar hebben het gehouden.' Nieuwenhoorn speelt dinsdagavond om 20.00 uur op het sportpark aan de Rijksstraatweg de return tegen Valken '68.
Nieuwenhoorn: Wouter Bloothoofd; Merijn Wolters, Danny Kraijema, Regillio van Buuren, Steven Pieternella; Brandon Nooitmeer, Jordy Braber, Brian Smits (76. Tom van Schaijk); Sevket Kasaroglu, Ailton Lima Silva (76. Tom Sleeuwenhoek), Corly Bazoer (90. Ayrton Verlaan).