Afbeelding
Foto: Carola van de Loosdrecht

OHVV is na gelijkspel tegen SC Botlek nog niet veilig

Sport 391 keer gelezen

Spijkenisse- OHVV is door het 2-2 (0-2) gelijkspel op De Brug in Spijkenisse tegen SC Botlek nog niet vrij van de degradatiecompetitie. De Oudenhoornaars bezetten weliswaar de veilige achtste plaats in de Vierde klasse F, maar voelt vooral de hete adem van GHVV ’13 dat met een achterstand van drie punten wel twee wedstrijden minder heeft gespeeld.

Als je in de eerste helft heer en meester bent, maar te nonchalant omgaat met de kansen en op slag van rust ook nog eens de glaszuivere 0-3 van Dylan van de Loosdrecht wordt afgekeurd, dan is het teleurstellend dat je met 2-2 gelijkspeelt, maar uiteindelijk weer blij moet zijn dat je met tien man alle zeilen moet bijzetten om de 2-2 binnen te slepen’’, vatte trainer Peter Marcel Nauta het gelijkspel in twee helften samen. OHVV kwam tegen SC Botlek al na een halve minuut op voorsprong door Bryan van der Laan (foto) die een voorzet van Jonathan Francesca tegen het garen joeg: 0-1. Na ruim een kwartier spelen herhaalde zich dat in de wedstrijd, toen Bryan van der Laan wederom op een aangever van Jonathan Francesca zijn tweede doelpunt maakte: 0-2. Dylan van de Loosdrecht leek de wedstrijd op slag van rust in het slot te werpen, maar zijn doelpunt werd door de scheidsrechter na lang beraad met de (club)grensrechter afgekeurd. ‘’De scheidsrechter had al drie keer naar de middenstip gewezen, maar na een onderhoud van vijf minuten met de grensrechter keurde hij het glaszuivere doelpunt toch af.’’

Rode kaart
OHVV leek de wedstrijd aardig onder controle te hebben, maar desondanks kwam SC Botlek door een foutje van doelman Roy de Ruiter dichterbij: 1-2. Even later zette Xander le Pair op het middenveld een onnodig harde tackle in wat hem kwam te staan op een rode kaart. ‘’Dat was voor SC Botlek het sein om alle remmen los te gooien. Na de 2-2 een kwartier voor tijd hebben wij met tien man de druk doorstaan en hebben we niet meer weggegeven dan een aantal hoekschoppen. Toch ben ik van mening dat we het in de tweede helft hebben weggegeven, want ook met tien man kregen wij nog mogelijkheden om de 1-3 uit te kunnen spelen. Dat was zonde, want we hadden nu zevende kunnen staan met 29 punten en een grotere zekerheid gehad van een langer verblijf in de vierde klasse. Nu moeten we winnen van Hekelingen en dan nog moeten we in de wachtkamer, wachtende hoe de andere wedstrijden zullen uitpakken. Het uitgangspunt was om te proberen twee keer te winnen, dan ben je veilig en nu blijf je afhankelijk.’’ De wedstrijd tegen Hekelingen op het sportpark aan de Eeweg begint om 14.30 uur.

OHVV: Roy de Ruiter; Shi-Fa Steehouder, Bjorn van Zon, Ferani van Vugt, Xander le Pair; Jim Baks (60. Damian Tuinfort), Thomas van Dort; Bryan van der Laan; Clifford Robinson, Dylan van de Loosdrecht, Jonathan Francesca (80. Mark van der Meijden).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant