Afbeelding
Foto: Helius

Helius bezorgt koploper Hercules eerste nederlaag

Sport 311 keer gelezen


Hellevoetsluis- De handballers van Helius hebben in de sfeervolle Fazant koploper Hercules 3 uit Den Haag met een 26-25 (13-15) overwinning de eerste nederlaag toegebracht. De Hellevoeters bezetten de gedeelde derde plaats in de Hoofdklasse C.

‘’Hercules 3 is een team dat bestaat uit voormalige spelers uit de ere- en eerste divisie, mannen die aardig kunnen ballen, maar dat kunnen wij ook’’, complimenteerde coach Piet de Koning zijn manschappen met het spel en de overwinning. ‘’We hadden het niet makkelijk, maar deden desondanks goed mee in de score. Hercules had slechts één wissel, dus was het zaak om bij te blijven en in de tweede helft toe te slaan. De jongens waren er tijdens de rust van overtuigd dat zij de achterstand van 13-15 zouden ombuigen in een overwinning. De mannen brachten het vertrouwen in een goede afloop in de tweede helft in praktijk. We hebben nooit meer dan met twee doelpunten verschil achtergestaan, kwamen puntje voor puntje dichterbij. We zijn in de laatste vijf minuten, de finale van de wedstrijd, weggelopen van Hercules. We hebben goede zakengedaan, want eerder in de week wonnen we de inhaalwedstrijd tegen Roda ’71 met 19-21, met 4 winstpunten een goed weekend. Deze overwinningen geven een boost en een goed gevoel voor het hele team’’, aldus de trotse Piet de Koning. Michael van Leijden herstelt van een beenbreuk. Helius speelt zondag in Vlaardingen de uitbeurt tegen Twist.
Helius: Patrick Wijnands; Taco van der Kooij (3 keer), Jeremy Bekkers, Rijnoud Bestebreurtje (3 keer), Tijmen Bestebreurtje (6 keer), Mervin Ayaz (1 keer), Randy Schild (1 keer), Bas van den Heuvel (6 keer), Maarten Jan de Koning, Joël Spoor, Dylan Oostindien (3 keer), Yoran Rietdijk (3 keer).

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant