Afbeelding
Foto: Wilko Smit

HC Voorne (vr) na nederlaag in de problemen

Sport 315 keer gelezen

Hellevoetsluis- De hockeysters van HC Voorne zijn er niet in geslaagd om het tij tegen Ypenburg te keren. De strijdende Hellevoetsen delfden met 2-3 (1-1, 0-0, 1-1, 0-1) het onderspit tegen de club uit Den Haag. De HC bezet voor het ingaan van de winterstop de laatste plaats in de Derde klasse A.

‘’We waren na de 5-1 nederlaag tegen Wateringse Veld (ook een degradatiekandidaat, DR) gebrand om tegen Ypenburg de punten in huis te houden’’, stelde coach Henry Penders. ‘’We begonnen ook goed aan de wedstrijd en verdedigend stak het goed in elkaar. Nadat we door een fraai doelpunt (Chayenne van Rossen, DR) op 1-0 waren gekomen kwamen we door een schot op de paal en een redding van Daphne Vroegh goed weg. Het was jammer dat de tegenstander tegen het einde van het eerste kwart op 1-1 kwam. De meiden hebben in het tweede kwart hard gewerkt, maar in de opbouw was het rommelig.’’

De HC Voorne herpakte zich weer in de tweede helft, maar keek desondanks als snel tegen een 1-2 achterstand aan. Het harde werken werd tegen het einde van het derde kwart beloond met een treffer van Caitlin Alves (foto), die een pass van Willemijn Rahusen fraai afrondde: 2-2. De thuisclub kreeg het vervolgens in het vierde kwart zwaar te verduren. De 2-3 was dan ook niet verrassend. ‘’We hebben in de laatste tien minuten vol gas gegeven, kwamen een paar keer voor de goal, maar Ypenburg verdedigde stug. Ik ben tevreden over het spel. We gaan nu de winterstop in en na de zaalcompetitie komen we bij elkaar. We hebben in het begin van de competitie veel wedstrijden met een doelpuntje verschil verloren. Het zal moeilijk worden om de derde klasse te overleven, maar als we er in het nieuwe jaar alle energie in stoppen houd ik hoop dat we het gaan redden’’, aldus coach Henry Penders. Bij HC Voorne ontbraken Senna Ras, Seffie Bakker en Myke Grijzenhout (allen geblesseerd). Sam van Nieuwenhuijze en Willemijn Rahusen maakten hun rentree in het team.

HC Voorne: Daphne Vroegh; Femke Smit, Amber Moerland, Jada Dreischor, Linsay Släter; Juliette van den Berg, Daisy Boers, Cato Coumou; Caitlin Alves, Sanne Moerland, Chayenne van Rossen. Floor de Vos, Julia de Groot, Sam van Nieuwenhuijze en Willemijn Rahusen kwamen ook in actie.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant