Afbeelding
Foto: Dave Gaal

Hellevoetsluis laat Terneuzen over zich heen komen

Sport 448 keer gelezen


Hellevoetsluis- Hellevoetsluis heeft op het Sportpark Historyland een dure 3-5 (3-2) nederlaag geleden tegen Terneuzen. De Hellevoeters moeten op plaats vier in de Tweede klasse E een flink gat dichten op de koplopers MZC ’11, SVOD ’22 en Heinenoord.

‘’We hebben de tegenstander in het eerste halfuur gewoon overlopen, hebben teveel kansen gemist om de overwinning al in de eerste helft veilig te stellen en hebben de tegenstander met twee rake schoten op doel in leven gehouden’’, sprak trainer Mark van Os zijn ongeloof uit dat het in de tweede helft toch nog mis zou gaan. Hellevoetsluis nam in de zesde minuut de leiding door Nick Koopal, die een pass van Richard Zebregs tegen het garen schoot: 1-0. De Hellevoeters bleven de bovenliggende partij tegen een Terneuzen dat loerde op de counter. Bethslot Woldeamanuel verdubbelde de score na twintig minuten spelen: 2-0. Nadat Jeffrey Burger op drie meter van het doel verzuimde de 3-0 binnen te schieten was het in de tegenaanval raak, toen één der Zeeuwen na een knappe individuele actie net buiten de zestien werd neergelegd en de toegekende vrije trap achter doelman Dyron Bijl werd geschoten: 2-1. ‘’Het was de eerste keer dat Terneuzen tot een schot op het doel kwam.’’

Hellevoetsluis bleef zich kansen scheppen en leek met de treffer van Bethslot Woldeamanuel op een aangever van Jeffrey Burger met 3-1 te gaan rusten, maar op slag van rust liet Nathy el Kazadi zich verrassen waardoor Terneuzen toch nog op 3-2 kon komen. ‘’We hebben een hoeveelheid aan kansen laten liggen, maar gelet op het goede spel wilden we op dezelfde wijze doorgaan, kregen ook weer kansen (Burger en Bethslot, DR) maar door balverlies en vervolgens een miscommunicatie vlak na rust kwam de tegenstander wel op 3-3.’’ Het zou nog erger worden voor de rood-witten, want twee minuten later werd een breedtepass van Richard Zebregs onderschept en kon de aanvaller doorlopen naar 3-4. Halverwege de tweede helft kwam Hellevoetsluis met tien man te staan nadat Bethslot Woldeamanuel na een te late sliding met rood het veld moest verlaten. ‘’We hebben vervolgens alle risico’s genomen om de gelijkmaker te forceren, maar door één diepe bal werd deze door de benen van Dyron Bijl geschoven. Het was gewoon ongelooflijk dat we na zo’n demonstratiewedstrijd voor het publiek, dat ons is blijven aanmoedigen, hebben verloren. Het is nu uithuilen en toewerken naar de inhaalwedstrijd tegen DBGC (aanstaande dinsdagavond in Oude Tonge, DR) en vervolgens SVOD ’22. Het wordt een belangrijke week om het herstel in deze twee uitwedstrijden te laten zien.’’ Bij Hellevoetsluis ontbraken nog steeds de geblesseerde Onur Furuncu en Mischa van Kempen.

Hellevoetsluis: Dyron Bijl; Nathy el Kadazi, Tijs van den Heuvel (85. Timo Verheij), Vincent Mast, Thomas Melching; Richard Zebregs (69. Gavin van Dort); Brendon Jansen (69. Casper Bredius), Bethslot Woldeamanuel, Tim van der Lijn (62. Brian Poelman); Jeffrey Burger, Nick Koopal.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant