Afbeelding
Foto: Matthieu van Dongen

FC Vlotbrug stuit op titelfavoriet TransvaliaZW

Sport 912 keer gelezen


Hellevoetsluis- FC Vlotbrug is er niet in geslaagd op de fraaie 2-6 overwinning tegen TransvaliaZW gestalte te geven. De Hellevoeters verloren op De Kooistee met 0-4 (0-1) van de titelkandidaat in de Vijfde klasse D.

‘’We hebben de hele wedstrijd goed meegedaan, maar de laatste tien minuten waren teveel’’, doelde trainer Alex Gerrits op de drie doelpunten, die in de laatste tien minuten vielen. De FC kwam na elf minuten spelen door een uitbraak van het technisch goed onderlegde Transvalia met 0-1 achter. De thuisclub, die het moest stellen zonder Raydell Apostel, pakte de draad vervolgens met goed spel weer op, kreeg met een schot van Simeon Seghers op de lat en via Mitchell de Zeeuw en Jelle Yok diverse kansen en mogelijkheden, die niet werden benut. ‘’We hebben op zich prima gespeeld, hadden veel balbezit, maar deden erin de diepte weinig mee. Maar we gaan met de arbeid die we leveren wel langzaam het spelletje spelen zoals ik het wil zien. Transvalia heeft met individuele kwaliteiten een goede ploeg. Ik denk dat zij met GOZ de titelkandidaten zijn. Tegen het einde gingen we iets meer forceren om resultaat te halen, maar tien minuten voor tijd werden we daarvoor meteen afgestraft met de 0-2 en binnen tien minuten tijd liepen zij uit naar 0-4. Je kunt met 0-1 verliezen, maar ook de 1-1 te forceren. Waar we mee bezig zijn is het volhouden van een hele wedstrijd, moeten daarvoor conditioneel sterker worden. Nu duurde de wedstrijd eigenlijk nog een kwartier te lang. We hebben het best goed gedaan, maar net niet doortastend of slim genoeg.’’ Voor aanvang van de wedstrijd werd er één minuut stilte gehouden voor het overleden van clubicoon Jan Brongers, jarenlang de geliefde kantinebeheerder. FC Vlotbrug speelt zaterdag aan de Spinozaweg in Rotterdam tegen DRL.

FC Vlotbrug: Sven Kolders; Justin Hulswit (60. Ryan Doerga), Bram Scheringa, Mitchell de Zeeuw, Lenny Schults; Jordy Henderickx, Quinten Dijkstra (80. Ian Yok); Mido Tukker, Simeon Seghers; Jelle Yok (60. Clint van de Veerdonk), Danny Browne.

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant