Afbeelding
Archieffoto: Wil van Balen

Hellevoetsluis incasseert mokerslag tegen Zuidland

Sport 485 keer gelezen

Zuidland - Hellevoetsluis heeft in de derbytopper tegen Zuidland met een 5-0 (1-0) nederlaag een mokerslag moeten incasseren. De Hellevoeters bezetten in de tweede klasse G de vierde plaats op zes punten van de koplopers NSVV, Zuidland en DBGC.

‘’Deze nederlaag heeft te maken met kwaliteit en mentaliteit’’, was trainer Paul Bestebreur (foto) kort, maar krachtig in zijn oordeel. ‘’Wij zijn de wedstrijd een kwartier te laat begonnen, werden toen pas wakker, maar hadden we zomaar in plaats van 1-0 met 2-0 achter kunnen staan. Daarna namen we het heft in handen, waren we de bovenliggende partij en kregen wij drie tot vier kansen om gelijk te komen.’’ Bestebreur zag een schot van Glenn Stoffers door de Zuidlandse doelman gekeerd worden, een schot van Brendon Jansen op de paal vliegen en Fabian Boekholt een intikker missen. ‘’Hoewel we stuitten op een goede keeper, waren we ook niet scherp genoeg voor de goal. Ook in de tweede helft zetten we goed druk naar voren, kregen we de mogelijkheden, maar na een uur spelen stonden we vanuit het niets met 2-0 achter.’’ Hellevoetsluis probeerde de bakens te verzetten. Nadat een verkeerde pass van Brendon Jansen de 3-0 inleidde, lieten Jeffrey de Koning en Brendon Jansen de kans op 3-1 liggen. Dat Jansen binnen de zestien tegen grond werd gewerkt ontging de scheidsrechter. ‘’We hebben het daarna weggegeven. De nederlaag van 5-0 was geflatteerd, maar staat wel op het bord. We hebben de wedstrijd in het eerste kwartier verloren, waren toen niet bij de les. Het is zaak om nu de ruggen te rechten, te trainen en toewerken naar de wedstrijd tegen De Meeuwen.’’ De wedstrijd aan de Brielsestraatweg begint om 15.00 uur.

Hellevoetsluis: Dyron Bijl; Lyshon Leona, Anthony Bentem, Jeffrey de Koning, Onur Furuncu (60. Patrick Haze); Mischa van Kempen, Brendon Jansen, Bryan Poelman (80. Timo Verheij); Serkan Yavuzyigitoglu, Glenn Stoffers, Fabian Boekholt (60. Bunyamin Karahan). 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant