Afbeelding

Workshops, lezingen, spreekuren, films en jeugdactiviteiten

Regionaal – In de 7 vestigingen van Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta worden elke maand tal van interessante workshops, lezingen, spreekuren, films en jeugdactiviteiten georganiseerd. Aanmelden kan via de website van de bibliotheek www.bzhd.nl of bij de balie.

De Tekentafel
Voor mensen die thuis niet aan tekenen toe komen en toch willen blijven oefenen is er speciaal in de bibliotheek de Tekentafel. Onder leiding van Lein Goudzwaard, illustrator en tevens werkzaam bij de bieb, gaan deelnemers tijdens de Tekentafel creatief aan de slag! Ze ontdekken waar hun talenten liggen. Er zijn genoeg materialen aanwezig. De Tekentafel is elke dinsdagmiddag van 14.00 tot 15.30 uur in Bibliotheek Hellevoetsluis, deelname is gratis.

Voorleesclub
Elke woensdag beleven kinderen de leukste avonturen tijdens de Voorleesclub. Ze luisteren naar de verhalen van de Gruffalo, stillen hun honger met Rupsje Nooitgenoeg en bezoeken de boerderij van Boer Boris en doen de Wiebelbillenboogie! Elke week pakken we er weer een nieuw boek bij wat leuk is voor kinderen van 3 t/m 8 jaar én hun (groot)ouders. De Voorleesclub is van 15:00 tot 16:00 uur in Bibliotheek Hellevoetsluis (in Cultuurhuis Nieuwe Veste), deelname is gratis.

Vrijwilliger Boek aan huis
Iedereen kan bij ons boeken lenen. Ook mensen die niet meer zelf in staat zijn om naar de Bibliotheek te komen. Speciaal voor deze mensen biedt de bibliotheek de service Boek aan Huis. Deze dienst wordt verzorgd door een aantal vrijwilligers. Iedere klant krijgt een vaste vrijwilliger, die men op een afgesproken tijdstip thuis kan verwachten met een stapeltje nieuwe boeken.

Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta is nu op zoek naar vrijwilligers voor Boek aan Huis. Iets voor jou? Aanmelden kan per mail via info@bzhd.nl of aan de balie in één van onze vestigingen. Meer informatie staat op www.bzhd.nl/vacatures. Vrijwilliger VoorleesExpress Ieder jaar verlaat gemiddeld 1 op de 5 kinderen in Nederland de basisschool met een taalachterstand. De VoorleesExpress brengt daar verandering in!

Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta is op zoek naar vrijwilligers voor de Voorleesexpress. Lees bijvoorbeeld voor bij gezinnen thuis of wordt coördinator van de VoorleesExpress. Alles is mogelijk en zo helpen we gezamenlijk aan het stimuleren van de taalontwikkeling bij gezinnen. Kijk voor meer informatie over de vacatures en het aanmelden op www.bzhd.nl/vacatures.