Het Helvoets Dameskoor
Het Helvoets Dameskoor

Helvoets DamesKoor actief tijdens Rotjekoor

Algemeen

Zaterdag 18 juni gingen ze met de bus naar Rotterdam, de dames van het Helvoets Dameskoor. Allereerst kregen ze bij de Zwarte Zwaan koffie met gebak. Vervolgens werden de dames op de Blaak afgezet, vanwaar op 25 locaties verspreid, 140 koren deelnamen.

Voor het HDK een eerste optreden na corona in het bibliotheektheater. Het was weer even wennen een podiumoptreden. Maar mede dankzij hun enthousiaste dirigente Lutine en met hun vertrouwde invalpianiste Marie Christine hadden ze een goed optreden. Ze brachten een gevarieerd programma van bekend tot minder bekend in wel vijf verschillende talen. 

Het tweede optreden was in een kerk, waar een prettige akoestiek was, maar daar was het wel weer onkerks warm. Gelukkig hadden de prestaties er niet onder te lijden. Tussen hun optredens door was er alle gelegenheid om van de andere koren te genieten en dat waren er zeer vele! 

Ondanks het warme weer was het goed vertoeven in hartje Rotterdam. Je kon overal wel ergens even uitrusten en er was genoeg te zien. Al met al een zeer geslaagde dag en om 5 uur werden ze weer door hun chauffeur opgehaald en gingen ze met een voldaan gevoel huiswaarts. Het was een dag om niet snel te vergeten!

Er is nog altijd plaats voor nieuwe dames bij dit koor. Aanmelden kan via tel.nr. 06-33728021 of: 06-30046870