Demi de Boer was op haar verjaardag met vijf voltreffers tegen HVOS goed op dreef voor Helius. Foto René Bekkers.
Demi de Boer was op haar verjaardag met vijf voltreffers tegen HVOS goed op dreef voor Helius. Foto René Bekkers.

Handbalsters Helius ook te sterk voor HVOS

Spijkenisse- De handbalsters van Helius hebben op het sportpark De Brug in Spijkenisse met 10-15 (5-8) gewonnen van HVOS 2. De Hellevoetsen bezetten in ZW-ZH Poule 2 na drie wedstrijden ongeslagen de eerste plaats.
‘'We moesten vroeg aan de bak, hadden een trage start, want we stonden al na enkele minuten met 2-0 achter'', verklaarde coach Frank van Leeuwen de start van zijn team, dat gewoonlijk als een diesel eerst in gang moet worden getrokken. ‘'Het was ook best even wennen op kunstgras, hadden in de beginfase moeite om op de been te blijven. Naarmate de wedstrijd vorderde kwamen we weer terug en nadat we de gaatjes in de verdediging weer hadden opgevuld liepen we langzaam uit van 2-3 en 2-5 naar 5-8. Paal, lat en een goede keepster stonden treffers in de weg en als je dan niet oplet krijg je de ballen achter de oren. Ik heb er tijdens de rust nog op gewezen het centrum dicht te houden en mee te sluiten en op tempo te blijven spelen. Wij hadden met drie wissels ook een sterkere bank en dat leidde tot een 10-15 overwinning'', aldus de coach van Helius. Demi de Boer vierde haar 20-ste verjaardag met vijf voltreffers.
Helius: Eva van Leeuwen/Melissa Groeneveld; Demi de Boer (5 keer), Lotte Nap (2 keer), Mila Went (1 keer), Quinty Roskam (3 keer), Finette Harinck (2 keer), Julia van der Plas (1 keer), Kimberly Tournier, Lizzy Leumens (1 keer), Emma de Buck.