De hockeyers van HC Voorne zijn er na enkele jaren in geslaagd om via een 2-3 overwinning tegen Scoop de tweede klasse te heroveren. Foto Anne Osinga.
De hockeyers van HC Voorne zijn er na enkele jaren in geslaagd om via een 2-3 overwinning tegen Scoop de tweede klasse te heroveren. Foto Anne Osinga.

Hockeyers HC Voorne weer tweedeklasser

Pijnacker- De hockeyers van HC Voorne zijn door een 2-3 (0-0) overwinning tegen Scoop Delft in de laatste competitiewedstrijd met de tweede plaats achter kampioen Hoeksche Waard gepromoveerd naar de tweede klasse.

Dan Rolandus

‘'We moesten winnen om te promoveren, maar in het laatste kwart kwam Scoop van 0-3 nog terug tot 2-3, werd het nog even spannend, doch we hebben de wedstrijd met balbezit toch nog slim uitgespeeld'', haalde de trotse coach Stan Levels vooraf aan de champagne opgelucht adem. Lucas Waardenburg, Jimmy Keemink (strafbal) en Robert Felling (sc) scoorden voor HC Voorne.

Geluksfactor
Stan Levels rekende vooraf aan de competitie geenszins op promotie naar de tweede klasse. ‘'We wilden met de jonge gasten erbij eerst eens kijken hoe zij het seniorenhockey zouden ervaren. Met de mix van ervaren krachten (onder andere Robert Felling, Tim Schlink, Lucas Waardenburg, Jimmy Keemink en Maarten Troost, DR) en de jonkies ontstond er een klick en zijn we gaan bouwen. We stonden voor de winterstop op de vierde plaats achter Hoeksche Waard, Dopie en Prinsenbeek. We hebben in de oefencampagne tijdens de winterstop gezien dat het goed begon te lopen. Zo verloren we in een goede wedstrijd met 4-2 van Derby dat toen op de tweede plaats stond in de tweede klasse. Dat gaf vertrouwen om meer te willen dan de vierde plaats. We hebben in de hervatting van de competitie thuis bijna alles gewonnen en verloren alleen nog uit tegen Hoeksche Waard. Terwijl de concurrentie Dopie en Prinsenbeek punten verspeelden hebben wij een super tweede seizoenshelft gedraaid. Wij wonnen uit van Prinsenbeek en kwamen tegen Dopie met een achterstand van 1-3 in de laatste twee minuten terug tot 3-3. Dat geluk heeft ons een boost gegeven tegen Scoop en heeft uiteindelijk geresulteerd in de promotie naar de tweede klasse.'' Coach Stan Levels gaat met zijn team vol vertrouwen de tweede klasse in. ‘'We hebben tegen de meeste topploegen het betere spel laten zien. Ik ben benieuwd hoe de jonkies het een klasse hoger weer zullen oppakken. Het zal aanpoten worden, maar we gaan in eerste instantie uit om de tweede klasse veilig te stellen.'' HC Voorne zal het om uiteenlopende redenen volgend seizoen moeten stellen zonder Kai Noppen, Mike Phillipse en Bas van Walsum. Dyon van den Berg zal weer aansluiten bij de selectie van de HC. Bij HC Voorne ontbrak de geblesseerde Kevin van Rossen. Ritchie Keemink en Dyon van den Berg maakten voor de winterstop ook deel uit van het succesteam van Stan Levels.
HC Voorne: Sten Jansen; Maarten Troost, Sebastiaan Baanen, Joep van Nieuwenhuijze, Guido Osinga; Robert Felling, Luuk Rosenquist, Tim Schlink; Lucas Waardenburg, Jimmy Keemink, Camiel Groot. Finn Jansen, Bas van Walsum, Mika Philipse, Olivier Schraven en Kai Noppen kwamen ook in actie.