De korfbalformatie van 't Capproen, onder leiding van coach Alex Krol, heeft zichzelf door keihard werken beloond met de promotie naar de derde klasse. Foto 't Capproen.
De korfbalformatie van 't Capproen, onder leiding van coach Alex Krol, heeft zichzelf door keihard werken beloond met de promotie naar de derde klasse. Foto 't Capproen. n

't Capproen wil promotie luister bijzetten met supporters

Harmelen- 't Capproen kan zich na de 10-10 (8-4) deling in Harmelen tegen Thor opmaken voor de derde klasse in de veldcompetitie. De formatie van coach Alex Krol behaalde achter de ongenaakbare kampioen Trekvogels de tweede promotieplaats. 't Capproen hoopt zaterdag in de derby tegen Olympia op de steun van het publiek.

Dan Rolandus

Dianne Kuiper voorkwam een minuut voor tijd met een rake vrije bal een nederlaag en wierp haar team met haar voltreffer tevens naar de derde klasse. Alex Krol en assistent-coach Nathan Doodkorte waren aan het begin van het veldseizoen blij met de terugkeer van Richard van Marion en de van een langdurige blessure weer herstelde Roy Vermaat en de doorstroming van de jeugd. ‘'Wij wilden met dit materiaal gaan voor het kampioenschap, maar toen Trekvogels een maatje te groot bleek hebben we die illusie, hoewel het in theorie nog steeds kan, laten varen en hebben vervolgens alle troeven gezet op de tweede plaats'', gaat de hoofdcoach van 't Capproen verder. ‘'De eerste seizoenshelft verliep best moeizaam, we wonnen ook moeizaam van Oranje Nassau. Na die zeer matige partij zijn we met z'n allen bij elkaar gekomen, hebben we ruim een uur tegen elkaar aangesproken en alle grieven met elkaar uitgesproken. We waren te individueel bezig in plaats van te spelen als een team. Je moet kunnen incasseren, je mening durven ventileren, maar ook zelf in de spiegel kijken. Het is vanaf dat moment gaan lopen en zijn makkelijker gaan winnen. De ommekeer was vooral te zien bij de overwinning bij Olympia. Toen konden we verder bouwen. Daarbij komt dat we tijdens de coronaperiode zijn blijven trainen, systemen hebben doornemen, trainen met een korfbalvisie. We wilden dat, maar je moet het ook kunnen uitvoeren. We hebben ons in de eerste seizoenshelft vooral aangepast aan de tegenstander, maar gedurende het seizoen zijn we uitgegaan van onze eigen krachten.'' Nu 't Capproen de derde klasse heeft bereikt willen de technische mensen (hoofdcoach Alex Krol, assistent-coach Nathan Doodkorte, Peter Hartensveld van team 2 en de coaches van het derde team, Wim van der Perk en Wendy Letterie) de derde klasse niet ingaan als het lelijke eendje. ‘'De ploeg is klaar voor de derde klasse'', sluit Krol af. ‘'We hebben in de oefencampagne dik gewonnen van de hoger spelende teams WION, Oranje Wit en Good Luck. De derde klasse zal zeker niet makkelijk worden, maar ik heb er alle vertrouwen in. Er zijn drie spelers/sters (Ruben Herrera naar Paal Centraal, Marit Krol naar Erasmus en Sam Jongejan, DR), die vanwege studieredenen 't Capproen gaan verlaten. Desondanks is de selectie met de inbreng van het derde team en de doorkomst van de jeugdspelers/sters breder geworden en valt er wat te kiezen. Iedereen is bereid om twee keer per week te trainen.''

Vuurwerk vooraf aan derby
't Capproen hoopt aanstaande zaterdag tijdens de wedstrijd tegen Olympia uit Spijkenisse op het sportpark aan de Martin Luther Kinglaan op veel publiek. Vooraf aan de derby zullen beide teams onthaald worden met vuurwerk. ‘'Olympia is een gewaardeerde tegenstander, die wij met winst willen afsluiten. Ik hoef mijn team hier niet voor te motiveren. Na de wedstrijd zal de promotie met een klein feestje extra gevierd worden.'' De wedstrijd tegen Olympia begint om 15.30 uur.
‘t Capproen: Dianne Kuiper (2 keer, 53. Color van der Perk), Color van der Perk (35. Iris Letterie, 58. Brittany de Kruif), Freek Sjouw (45. Roy Vermaat), Roy Vermaat (2 keer, 23. Roan Jongejan); Roan Jongejan (1 keer, 19. Nick Stolk 1 keer), Richard van Marion (2 keer), Yentl van der Perk, Brittany de Kruif (2 keer, 57. Dianne Kuiper).