De Jeugd Olympiade, een grote sportdag voor groepen 6, is georganiseerd vanuit een samenwerking van Sportteam PUSH en het Helinium.
De Jeugd Olympiade, een grote sportdag voor groepen 6, is georganiseerd vanuit een samenwerking van Sportteam PUSH en het Helinium. Foto: Wil van Balen

Eerste prijs voor Hendrik Boogaard en De Houthoeffe

Hellevoetsluis - Afgelopen vrijdag, een prachtig zonovergoten dag, hebben twaalf verschillende Hellevoetse basisscholen meegedaan aan de Jeugd Olympiade 2022. 

De dag begon met de openingsceremonie in de aula van het Helinium. Hier spraken namens het Helinium Maria van Sorgen en wethouder Peter Schop de leerlingen toe. Wethouder Schop: “Jullie mogen vandaag heerlijk sporten en niet op school zitten. Sporten is gezond en vooral heel erg leuk! Geniet er vooral van dat je vandaag niet hoeft te rekenen of taal hoeft te doen. Maak er samen een prachtige dag van! Na een spetterend optreden van freestyle voetballer Nick Zieren en het maken van een groepsfoto vertrokken de kinderen naar de sportlocaties.

De sportdag bestond uit meerdere onderdelen, zo werden verschillende atletiek onderdelen gespeeld op VV Hellevoetsluis en werd op HC Voorne gestreden in de onderdelen slagbal, voetbal en handbal. PLUS Trommel zorgde voor een gezond tussendoortje en Evides Waterbedrijf voor een waterbidon. Met ruim 350 kinderen werd het een fantastische dag waarbij gezellig, en best een beetje fanatiek gesport werd, want welke school zou ervandoor gaan met de winst? De eerste prijzen werden uitgereikt aan de RKBS Hendrik Boogaard Rode Kruislaan in de blauwe poule en aan OBS de Houthoeffe 6b in de oranje poule. CBS de Bron en RKBS Hendrik Boogaard Samenstroom werden gekozen tot winnaar van de fairplay prijs, waardoor ook zij een beker mee naar school mochten nemen!