In 2021 gaf de Hellevoetse gemeenteraad groen licht zodat de Basisscholen nog vier jaar kunnen doorgaan met het project ‘Muziek Op School’.
In 2021 gaf de Hellevoetse gemeenteraad groen licht zodat de Basisscholen nog vier jaar kunnen doorgaan met het project ‘Muziek Op School’.

Muziekclip De Brandaris op weg naar Máxima

Hellevoetsluis - Woensdag 8 juni jl. was het een drukte van belang in Samenwerkingsschool De Brandaris aan de Branding. In het bijzijn van wethouder Margriet den Brok en EduMare bestuursvoorzitter Ingrid van Doesburg werd de nieuwe videoclip van de school voor het eerst vertoond.

De voltallige leerlingenraad was aanwezig en direct na de vertoning drukten de docenten in alle klaslokalen gelijktijdig op ‘play’, zodat alle aanwezigen in de school de clip ook konden zien. Directeur Annemarie de Rijke: “Wij hebben de onderwijshanden in elkaar gestoken en daar is iets heel moois uit voortgekomen.” Daarna stelde Annemarie de leden van de leerlingenraad voor en gaf het woord aan een afvaardiging van hen voor een presentatie. “Wij bespreken allerlei onderwerpen over de school met de leerlingen. Die hebben vaak een andere kijk op dingen dan volwassenen. Het is hier een fijne school, het is er veilig, we werken samen en we helpen elkaar." Er mochten ook vragen gesteld worden en op de vraag of muziek je kan helpen, kwam er eerst een gevat antwoord: “Dat ligt er maar net aan welke muziek je draait.” Maar vervolgens kwam het échte antwoord: “In de muziek heb je niet met leeftijden te maken, of het land van afkomst. Je doet het samen en helpt elkaar. Dus ja, muziek helpt ons.” Daarna ging de leerlingenraad in op de cijfers die de nieuwe, samengevoegde, school onlangs kreeg. De docenten gaven gemiddeld een 8,3, de ouders een 7,9 en de leerlingen een 8,1. De wethouder mocht met een druk op de knop de muziekclip starten. Het refrein van de rap geeft goed aan waar de nieuwe school voor staat:

Van oude naar de nieuwe school
met couscous en met boerenkool
jonkies broekies ouwe zool
voor iedereen een plek op deze school yeahhhhh
Van oude naar de nieuwe school
met kouseband en met rode kool
jonkies broekies ouwe zool
voor iedereen een plek op deze school yeahhhhh

Na het applaus toonde de wethouder zich onder de indruk. "Fantastisch, supergoed. En knap dat jullie de tekst helemaal zelf hebben geschreven." Zij deed het voorstel om de clip met een brief naar Koningin Maxima te sturen. "Al in 2011 lanceerde Koningin Máxima het programma Kinderen Maken Muziek, en nog steeds is zij een groot voorstander en promotor van muziek op school. Hoe mooi is het als zij kan zien wat jullie hier hebben gemaakt.”

Muziek op School
Met Muziek Op School krijgen basisschoolleerlingen, als onderdeel van hun lespakket, muziekonderwijs. Wethouder Den Brok presenteerde vorig jaar Muziek Op School aan Koningin Máxima, beschermvrouwe van de landelijke organisatie Meer Muziek in de klas.