Op deze bijzondere expositie zijn meer dan dertig werken te zien.
Op deze bijzondere expositie zijn meer dan dertig werken te zien. Foto: Wil van Balen

Expositie jeugdkunstgroep Dogma

Algemeen

Hellevoetsluis - Vanaf vrijdag 10 juni is er in het gemeentehuis van Hellevoetsluis een sprankelende en bijzondere expositie te zien van kunstwerken gemaakt door leden van de jeugdkunstgroep van Dogma en enkele ervaren, zeer enthousiaste leden van de volwassenenkunstgroep.

Speciaal zijn de kunstwerken die gemaakt zijn door een groep creatieve, sprankelende en vrolijke jonge meiden van 13 - 17 jaar van de jeugdkunstgroep. Zoë van Oosterhout geeft leiding aan deze groep jonge kunstenaars. De expositie werd geopend door Geerte Wensink, die vertelde dat ze al van kinds af aan naar Dogma komt. “Ik heb er ontzettend veel geleerd en het is fijn om te zien dat als Johan (red. van Konijnenburg) een stapje terug doet dat we in Zoë een ingewerkte begeleider houden. We zijn blij dat we weer kunnen exposeren en het is heel leuk om te zien hoeveel verschillende werken er hangen. En natuurlijk zijn we blij dat we in het gemeentehuis mogen exposeren.” Wethouder Margriet den Brok toonde zich verrast: “Ik zie dat er veel kunstenaars exposeren en ik word getriggerd door de diversiteit van hun werken. Ik weet dat er veel saamhorigheid en gezelligheid is binnen Dogma en dat is heel belangrijk om te komen tot mooie kunst. Mijn complimenten aan alle kunstenaars, wat een mooie werken.”

Fayah Rasmijn van de jeugdkunstgroep maakte een schilderij met een gezicht dat een masker afzet. Gevraagd naar de betekenis vertelt Fayah: “Het gezicht is van mezelf. Ik heb best moeite om mijn emoties te tonen en hiermee laat ik zien dat ik mijn masker afzet. De vlinder die je ziet is ter nagedachtenis aan mijn oma en de kleur is hoofdzakelijk roze omdat ik erg van die kleur houd.” We vragen Fayah ook of ze het erg zou vinden, mocht het schilderij worden verkocht. “Nee hoor, zeker niet, ik zou het zien als een erkenning van mijn werk.”

Karem Al Nadeem maakte een schilderij van een ridder met lans die te paard zit. “Ik schilder graag ridders, maar dit was de eerste keer dat ik een ridder te paard schilderde.” Als we hem vragen of hij zijn schilderij zou willen verkopen, is het antwoord verrassend. “Jazeker, voor minimaal 2.500 euro.” Als we Karem wijzen op de hoogte van het gevraagde bedrag is de reactie wederom een verrassing: “Klopt, want ik wil het eigenlijk niet verkopen!”. Prachtig en kleurrijk zijn ook de drie poezen die Melissa Cardinaal op doek zette en de paddenstoelen die Tiffany Anker in een sprookjesachtige sfeer vastlegde. Een opvallend werk is van Marijn Abrahams. Hij schilderde kwallen en combineerde de werken erg kunstzinnig met ledlampjes.

Op deze bijzondere expositie zijn meer dan dertig werken te zien, verrassend, kleurig en vaak met een enorme expressie. De expositie duurt tot 4 juli aanstaande en is te bezoeken tijdens de openingstijden van het gemeentehuis. Wilt u een kunstwerk kopen? Stuur dan een email aan info@dogmagroup.nl