Afbeelding
Foto: PR

Hellevoetsluis is niet Instagrammable!

Algemeen

Ja mensen, ik durf het zo maar te zeggen. Hoewel velen ons anders doen geloven, Hellevoetsluis is niet de moeite waard om te bezoeken. Hoe ik dat weet? Nou, simpel, kijk maar eens op de socials, dan weet u waarom ik deze stelling aandurf.

Hellevoetsluis is niet Instagrammable en dan verlies je de strijd om de toerist. De moderne toerist leest namelijk geen magazines, laat staan brochures. Ze pakken hun telefoon en klikken zich een weg naar een toeristisch hoogtepunt. Hetzelfde geldt voor restaurants, heb je geen Instagrammable gerechten, vergeet het dan maar.

U vraagt zich misschien af wat dat ‘Insta…’ woord betekent? Nou, simpel, toeristen moeten graag foto’s en selfies willen maken met iets van de stad waar zij zijn op de achtergrond. Of in het restaurant, waar ze dan een foto maken van een mooi gerecht en dat op Instagram plaatsen, waar hun vrienden en anderen dit kunnen zien. @Koffiemeid is een leuk voorbeeld waarop Instagrammable foto’s van gerechten zijn te zien.

Mijn tip van de week is dan ook: zorg dat je meer interessante plekken of voorwerpen in Hellevoetsluis hebt, waarmee mensen op de foto willen gaan. Dat is dus niet ‘de vesting’ of ‘de museumkade’. Een advocatenkantoor in de vesting heeft al een selfiepoint neergelegd, maar mensen vinden dat te dwingend. Ze bepalen zelf wel wat ze op de kiek zetten. En wat ze vervolgens wereldwijd delen.

I love Hellevoetsluis in 3D bij de vuurtoren zou al aardig kunnen werken, maar je zou ook een kleurrijke paraplu op een muur kunnen schilderen. Mensen gaan daar dan bij staan en klikken maar. Ander voorbeeld: de Kerkstraat volhangen met gekleurde parasols.

Hoe beter Instagrammable, des te meer toeristen, want iedereen wil dat mooie plaatje delen. En anderen willen dat dan ook. Shareability is het woord dat bij Instagrammable hoort.

Dus: Hellevoetsluis, zorg dat je meer Instagrammable wordt!

Je hoeft niet direct een Over The Edge Swing te bouwen zoals in Amsterdam (tik dat maar eens in op google en je krijgt spectaculaire filmpjes), maar bedenk iets intens.

Wat hoe intenser en spectaculairder, des te meer mensen de behoefte krijgen om het te delen.

En daar gaat het om! Stel een Instagrammable Ambassadeur aan en laat het niet bij plannen.