Scholen Helium en Jacob van Liesveldt zamelden samen een groot bedrag in om te schenken aan goede doelen.
Scholen Helium en Jacob van Liesveldt zamelden samen een groot bedrag in om te schenken aan goede doelen.

Opbrengst Actie voor Vrede bekendgemaakt!

Algemeen

Hellevoetsluis - Op vrijdag 10 juni werd het bedrag bekend gemaakt, dat was opgehaald, tijdens de ‘actie voor vrede’ van 14 april. Een bijzondere samenwerking tussen de twee middelbare scholen van Hellevoetsluis.

‘Actie voor vrede’, dateert alweer van 14 april. Naar aanleiding van de oorlog in Oekraïne, besloot de leerlingenraad van het Penta college Jacob van Liesveldt en de leerlingenraad van het Helinium, de handen in elkaar te slaan voor een unieke samenwerking. Om geld in te zamelen, werd er een sponsorloop georganiseerd en een grote foodmarkt gehouden. Leerlingen en docenten liepen vele, vele rondjes op het parcours om zo veel mogelijk geldt binnen te halen.  Op vrijdag 10 juni werd de opbrengst van de actie bekendgemaakt.

De aula van het Penta college stroomde vol met leerlingen, zowel van het Penta college als van het Helinium. Een luid gejoel ontstond, toen bekend werd, dat de actie voor vrede maar liefst 12.291,77 euro had opgebracht. Docente Monique van Loon legt uit: “Het was nog vrij lastig om organisaties te vinden die een groot bedrag in ontvangst wilden nemen”. Uiteindelijk ging er 1500 euro naar leerboeken voor gevluchte (Oekraïense) kinderen, 1500 euro naar Giro 555 en maar liefst 10.000 euro naar het Rode Kruis. Een geweldige prestatie van beide scholen.

Foto: Wil van Balen

Afbeelding